Vakantieblunder: ‘Te midden van de drukbezochte zee ontstond een bizar vlokkenfestijn van poepstukjes’

15.07.2024 15:00
vakantie Bron: Pexels

Het laatste wat je op vakantie wil is stress, maar het gekke is: bij thuiskomst blijkt het juist die verschrikkelijke situatie waar je in geuren en kleuren over vertelt. Want ja, het was om je dood te schamen, maar achteraf gezien mega grappig.

Mag het een tandje minder?

Kezia (35) moeder van een zoon (5) en dochter (2): ““Mijn wederhelft en ik gingen voor het grote avontuur: vijf weken lang doorkruisten we het exotische Indonesië met twee vrolijke spruiten in ons kielzog. Klinkt als een flinke uitdaging, maar verrassend genoeg verliep de vakantie op rolletjes. Na een lange, vermoeiende reis kwamen we eindelijk aan op Schiphol. Veilig en wel in ons vertrouwde Nederland. Hier kon niks misgaan, toch? We wilden maar één ding: zo snel mogelijk naar huis. De jongste hing al een tijdje uitgeput aan mijn been te trekken, en ik kreeg een geniaal idee. Die zijwaarts-duwbare koffer? Daar konden we onze kleine Louise wel even op laten rusten. Ik tilde haar op de koffer en al duwend richting de uitgang maakte ze ineens een vrije vlucht door de lucht. In een flits dook ik voor de koffer om haar op te vangen. Gelukkig belandde Louise veilig in mijn armen, zonder ook maar een schrammetje. Helaas maakte ik zelf een smak op de grond, met twee voortanden minder als resultaat. En dat allemaal de dag vóór mijn o zo belangrijke sollicitatie. Rustig bijkomen, de koffers uitpakken en mijn gesprek voorbereiden thuis zat er niet in. Een pitstop bij de tandarts wel. Tja, mind your step, zeg ik je!”

Lees ook – Nicolette staat huilend op de luchthaven: ‘Waarom doe ik dit ook alweer zo graag?’

Vlokkenfestijn

Johanna (36), moeder van twee zoons (5 en 7): “Vol verwachting keken we uit naar onze vakantie aan de Franse zuidkust. Bij aankomst hoorde je van andere Nederlandse reizigers niets dan lof over het warme, kraakheldere water. Het enige addertje onder het strandzand? Een flinke wandeling naar het strand, maar onze jongens bleken best te porren voor een stevige tocht. De jongste, een toen nog driejarige wervelwind, fungeerde als onze energieke gids en liep voorop. Plotseling hield hij halt, begon te sjokken, mokken en schreeuwde keihard over het strand: ‘Ik moet heel nodig poepen!’ Tja, we waren al zo ver gevorderd dat het water bijna onze tenen kon kietelen, dus een terugtocht naar het dichtstbijzijnde toilet was geen optie. Hij keek me vragend aan, draaide zijn koppie naar de zee, friemelde aan zijn zwembroek en rende poedelnaakt het, toen nog, helderblauwe water in. Aan zijn rode koppie te zien, liet hij alles gaan. En ja hoor: te midden van de drukbezochte zee ontstond een bizar vlokkenfestijn van poepstukjes. Waar andere zeegangers het water verlieten, ging mijn oudste, altijd vol inventiviteit, hem juist achterna. Met zijn zeef en schep probeerde hij de vlokjes uit het water te vissen. Andere strandbezoekers keken ons minachtend aan, maar wij konden gelukkig heel hard lachen om dit spektakel.”

Lees ook – Elke week naar het strand: ‘Van de zilte lucht en het zand krijg ik een instant vakantiegevoel’

Natte schat

Emma (42), moeder van een zoon: “Afgelopen voorjaar begaven wij, mijn man onze zoon en ik, ons als gezin op een mini-sabbatical naar Zuidoost-Azië, met Hongkong als eerste halte. Een van de hoogtepunten daar is Lantau Island met zijn giga boeddhabeeld. Na een steile klim met Joah in de draagzak namen we een korte pauze bij een soort vijver. Terwijl de kleine even lekker rondrende, schoten wij wat toeristische kiekjes. Ik zat op de rand van het water, waar Joah behendig naast klom en op handen en knieën op en over de rand kroop. Een schattig tafereel. Precies op het moment dat ik mijn telefoon pakte om dit moment vast te leggen, bewoog Joah om weer te gaan zitten. Alleen belandde dat schattige pamperkontje niet terug op de rand, maar ernaast, waardoor hij achterover in de vijver kukelde. Gelukkig was het niet diep, maar hij was wel doorweekt. Een goede moeder heeft altijd een extra setje kleding bij zich, toch? Nou, deze dag was ik als loedermoeder precies niet voorbereid. Het enige wat ik hem kon aantrekken was mijn trainingsjas, als een soort jurk. Met zijn blonde haren en grote ogen trok hij al veel bekijks in Hongkong, maar in deze outfit helemaal!”

Spaanse symfonie

Celeste (37), moeder van twee zoons (8 en 12): “Tijdens onze vakantie op Tenerife wilden we het eiland verkennen, dus besloten we zo’n comfortabele – lees: behoorlijk vette – auto te huren. Onderweg naar ons stekkie maakten we een pitstop voor wat broodnodige spullen om de eerste nacht door te komen: water, snacks, brood, koffie en beleg voor het ontbijt. De jongens wilden absoluut chillen op de achterbank, want tja, die auto was gewoon te cool. Prima, dacht ik, ik ren wel even heen en weer. Terwijl ik onder de Spaanse zon richting de supermercado sjokte, knalde er plotseling een oorverdovende rock-gitaarsolo door de lucht, gevolgd door een loeihard alarm. Ik keek om, zag de alarmlichten van onze huurknaller knipperen, en sprintte terug. Iedereen staarde naar het spektakel terwijl ik als een bezetene op alle knopjes van de afstandsbediening ramde. Met de nodige stress, paniek en zweetplekken kreeg ik de auto eindelijk open en stopte het kermisgeluid. Bleek dat ik niet wist dat als je de autosleutel meeneemt en wegloopt, de boel automatisch op slot gaat en het alarm afslaat. Resultaat: twee wit weggetrokken kids op de achterbank en wij allemaal een hartslag van 380. Het kostte wat knuffels en een flink ijsje om de boel weer een beetje te kalmeren.”

Deze verhalen staan in de nieuwste Kek Mama special.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.