Eke Brouwer (38) is single moeder van Max (8) en Storm (4). Door haar relatie met eten te veranderen is ze 30 kilo afgevallen.
Lees verder onder de advertentie
“De eerste zes jaar van Max’ leven was ik een inactieve moeder. Zo een die in de speeltuin toekeek vanaf het bankje. Zonde, denk ik nu. Tegenwoordig ren ik achter mijn kroost aan en zwier ik vrolijk mee, want ik pas weer op de schommel.
Lees verder onder de advertentie
Emotie-eten
Een paar jaar geleden zei mijn inmiddels ex-man: ‘Misschien moet je iets aan je figuur doen.’ Logisch, hij is sportleraar, maar ik dacht: je kan me wat. Ik haat sporten en oké, ik had behoorlijke rondingen, maar mijn figuur was nooit echt een issue geweest. Toch bleef zijn opmerking in mijn hoofd zitten. Ik voelde me vaak lamlendig, had weinig energie – fitter worden zou misschien helpen.
Op Insta zag ik een afval-app voorbijkomen waarbij gefocust werd op je psyche. Wat is je relatie met eten? Hoe verander je die? Ik besloot ’m te downloaden en nam als stok achter de deur een abonnement voor drie maanden.
Ik leerde dat ik een emotie-eter was en kreeg tips om slechte gewoonten te doorbreken. Zo ging ik mijn nagels lakken of iets anders doen waar ik blij van werd, zodra ik trek had in iets lekkers. Ook kwam ik erachter dat ik niet veel hoefde te eten om energie te krijgen, omdat je lichaam reserves heeft, en dat de avond net zo leuk kan zijn zonder die zak chips.
Met het doorbreken van de gewoonte verdween steeds meer de behoefte om te snaaien. Ik moest mezelf dagelijks wegen. Mijn doel was 2 kilo kwijtraken in drie maanden, maar het ging veel sneller. Na een halfjaar was ik 8 kilo afgevallen en al een stuk fitter. Een wandeling naar de supermarkt voelde niet meer als een opgave.
“Vroeger begon ik er niet eens aan als ik wist dat iets me niet ging lukken, nu heb ik geleerd dat ik dingen kan afmaken”
Lees verder onder de advertentie
Van sporten ben ik nog steeds geen fan. Maar door steeds meer te bewegen – lopen, fietsen, de trap nemen – en op mijn eten te letten, ben ik 30 kilo afgevallen. Veel mensen prijzen mijn nieuwe figuur. Dat is mooi, maar ik benadruk wel dat ik nog steeds dezelfde persoon ben en ben vooral trots op mijn doorzettingsvermogen. Vroeger begon ik er niet eens aan als ik wist dat iets me niet ging lukken, nu heb ik geleerd dat ik dingen kan afmaken. Neem het klussen in huis; sinds mijn scheiding moet ik dat zelf doen. Een uitdaging, maar ik martel mezelf net zolang tot het lukt.”
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Doe jij als moeder het meest in huis? Van de kinderen naar school brengen tot de boel netjes houden? En merk je dat je partner niet altijd even enthousiast is om de handen uit de mouwen te steken? Het ligt niet aan hem, het ligt aan de sterren. Mannen met deze sterrenbeelden zijn namelijk luie […]
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (6) en Lilou (3). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.Kind beschermenSoms voel ik mij echt […]
Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: Nicole (30) vindt het belangrijk om bewust te consumeren, […]
Actrice en influencer Gaby Blaaser vertelt in de nieuwste aflevering van 30 Minuten Rauw over het ziekteproces van haar moeder, die in het voorjaar van 2024 overleed aan vulvakanker. Met radio-dj Ruud de Wild praat ze over de stilte en schaamte rondom de ziekte en de noodzaak van zelfonderzoek.
Het wordt al een tijdje geroepen, maar nu lijkt het toch echt te gaan gebeuren: (bijna) gratis kinderopvang voor werkende ouders. Dat maakte het kabinet gisteren bekend.
Puberzoons, je kunt er vaak een boek over schrijven. Wat ze hebben uitgehaald hoor je natuurlijk pas achteraf. Of helemaal niet. Of midden in de nacht, zoals Paula. Die stond opeen op de spoedeisende hulp.