Je ziet het steeds vaker: ouders die een verlanglijstje sturen voor een kinderverjaardag. Handig, want zo krijgt een kind iets wat-ie graag wil én voorkom je dubbele cadeaus. Maar niet iedereen is enthousiast over de verlanglijstjes, blijkt uit onze stelling op social media.
Lees verder onder de advertentie
Een greep uit de – nogal uiteenlopende – reacties.
Verlanglijstje voor een kinderverjaardag: ja of nee?
Jessica: “Nope, vooropgelegd iets. Het gaat om het gebaar, het initiatief wat iemand voor je neemt. Een lijstje legt druk op. Als men het vraagt kun je altijd wensen aangeven. Een kinderhand is snel gevuld!”
Denise: “Ja, anders krijg je kind van die onzinnige dingen die niet gebruikt gaan worden. Zonde toch.”
Lisa: “Snap het wel maar ik vind dat ze blij moeten zijn met wat ze krijgen.”
Steph: “Ik vind dat je door een lijstje te maken verwacht dat je wat krijgt. Daar krijg ik altijd de kriebels van. En op die lijstjes staan soms spullen met prijzen waar je u tegen zegt! Ik vind het leuk als mensen iets kopen (als ze al iets willen kopen want dat is naar mijn mening helemaal niet verplicht) wat ze zelf leuk vinden om te geven.”
Anita: “Ideaal zo’n lijstje. Dan weet je zeker dat ze het leuk vinden en ermee spelen”
Karita: “Als er voor alle soorten prijzen iets op staat; handig!”
Alexandra: “Een digitaal lijstje vind ik superhandig! Want soms weet je gewoon niet wat je voor een kindje moet kopen. Als ik een lijstje stuur zeg ik erbij hier een lijstje met ideeën voor cadeautjes. Wil niet zeggen dat je perse uit het lijstje moet kopen. Wil niemand iets opdringen.”
Brenda: “Ja! Ik haaaat het als ik geen tips of wensen krijg, zo zonde van mijn tijd (want: random zoeken) én vaak een teleurstelling bij m’n kind dat het cadeautje gaf (‘hij had het al’).”
Lieke: “Ik vind het superhandig, beide kanten op. Cadeaus die niet op het lijstje staan zijn net zo welkom, maar zo heeft iedereen in elk geval een idee!”
Margo: “Zolang het geen verplichting is om er gebruik van te maken, prima.”
Nicole: “Ik wilde het niet doen, maar toen kreeg ik van iedereen ineens de vraag wat ze wilde. Ik heb er toen voor gekozen om een lijstje te maken met cadeautjes tot €10 en deze alleen te delen als er iemand om vroeg.”
Kim: “Hier werkt het heel goed, geen dubbele legosetjes en teleurgesteld kindje meer! Keerzijde is dat hij minder flexibel is voor cadeaus die net anders zijn dan op z’n lijstje…”
Michelle: “Nee vind het zelfs onbeschoft. Laat iedereen lekker zelf kiezen wat hij wil kopen en er voor uit wil geven.”
Anne-Karen: “Ik ben denk ik heel ouderwets. Vind het ontzettend irritant als mijn kinderen een kaartje voor een feestje krijgen met daarop kadotips. Ik vind het zo hebberig lijken. Er is niks mis met af en toe iets krijgen wat je niet leuk vindt. Dan geef je dat aan iemand die het wel leuk vindt en leer je meteen om te gaan met teleurstellingen. En het is ook goed voor kinderen om zich in de ander te verplaatsen: wat zou … willen hebben?”
Online makkelijk een verlanglijstje maken en versturen doe je hier.
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Je zou denken dat volwassenen met een hoge functie en flink salaris allemaal begonnen met een bibliotheekkaart op hun tweede en elke avond luisterden naar literaire meesterwerken bij het zachte licht van een nachtlampje. Dat zit toch anders.
Soms krijg je een Tikkie waar je even van moet knipperen. Niet vanwege het bedrag, maar vanwege de brutaliteit. Van 2,75 euro voor een kopje thee tot de benzinekosten van een lift die je niet wilde — dit zijn de Tikkies die je niet zag aankomen.
Een zwangerschap is al spannend genoeg, maar voor de Britse Lucy en haar man Adam werd het een ware achtbaan. Hun baby Rafferty kwam niet één, maar twee keer ter wereld.
Mijn dochter leert praten. Ik vind het werkelijk een van de schattigste fases tot nu toe. Die brabbelende dreumes die allemaal grappige dingen zegt: het is om van te smelten. Het levert alleen ook weleens gênante situaties op.