Mara: ‘Waarom speelt mijn zoontje nou het liefst met dat vervelende buurmeisje?’

27.09.2024 19:00
boos irritatie poes kat

Mara’s zoontje Noud heeft het buitenspelen met buurkindjes uitgevonden. Hij is bijna vier, de andere kindjes een jaar ouder. Hartstikke leuk, al zorgt het ook voor het nodige peuter-drama. En waarom speelt hij eigenlijk het liefst met dat vervelende buurmeisje?

“Begrijp me niet verkeerd, ik vind het super leuk voor Noud dat hij speelmaatjes heeft gevonden in de straat. Zo blijft hij lekker dichtbij en vergroot hij beetje bij beetje zijn wereld. Hij bloeit helemaal op en leert er veel van, want deze kindjes zijn wat ouder dan hij.

Lees ook: Een vriendenbankje op het schoolplein: Samen spelen was nog nooit zo makkelijk

Van bijten tot buitensluiten

Maar waarom gaat hij altijd het liefst naar dat vervelende buurmeisje? Ze is niet eens aardig voor hem. Ze slaat en heeft hem zelfs een keer gebeten. Ook sluit ze hem buiten als ze met meerdere kindjes spelen en pakt ze dingen van hem af. Zij kunnen al goed fietsen en gaan soms gewoon weg op hun fietsjes en laten Noud dan achter. Ik vind dat zo sneu voor hem.

Toch deert het hemzelf blijkbaar niet genoeg, want elke dag vraagt hij opnieuw of hij mag kijken of ze thuis zijn, en dan meestal specifiek dit buurmeisje. Waarom speelt hij niet liever met het buurjongetje? Die is ook heus wel eens onaardig, maar dat zijn alle kinderen wel eens. Dat duurt dan heel even en dan gaan ze weer ‘jagertje, riddertje of piraatje’ spelen. Helemaal gezellig.

Lees ook: Dáaag telefoons en tablets: met deze tips wil je kind buitenspelen

Kattig

Misschien kan ik dat kattige zelf ook minder goed hebben dan hoe jongens ruzie maken: die geven elkaar een duw en het is over. Dat gemene, geniepige wat meisjes kunnen doen, daar heb ik zo’n hekel aan. Bovendien vind ik haar brutaal en onopgevoed, want ze komt hier binnen zonder pardon om snoep te vragen. Ook als ze letterlijk net nog gemeen heeft gedaan tegen Noud. Wat denk je nou zelf, snotneus?

Ik probeer me er verder niet mee te bemoeien. Noud vindt het duidelijk gewoon erg leuk om met haar te spelen, wie ben ik dan om me daarin te mengen? Ik ga hem niet aanpraten dat ik haar geen leuk kind vind. Daar komt hij vanzelf nog wel achter. Of niet, ook goed.

Nieuwe vriendjes

De wereld van Noud wordt steeds groter, maar die van mij daarmee ook. Dit is weer een heel nieuwe fase voor mij als moeder en ik moet er dus nogal aan wennen. Ik hoop eigenlijk dat Noud op school, waar hij binnenkort start, nieuwe vriendjes maakt die ook dichtbij wonen en die wel leuk zijn. Dan kan hij lekker daarmee gaan spelen.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.