Veel Nederlanders weigeren hun verwarming aan te zetten, en laten ‘m vanwege de torenhoge gasprijzen op standje vrieskist. Hoe pakken jullie dat thuis aan? We vroegen het met een stelling op social media.
Lees verder onder de advertentie
‘Ik weiger de verwarming aan te zetten of lang te douchen met deze hoge gasprijzen’ – dít vinden jullie.
Verwarming uit en korter douchen: ja of nee?
Dewi: “Ik denk er in ieder geval een keer extra over na…”
Rianne: “Ik weiger bij te dragen aan alles wat de toekomst van mijn kinderen in gevaar brengt. Wij zijn verwend en leven té graag in luxe die het gros vd wereldbevolking nooit heeft gehad. Los van de stijgende prijzen zou het op z’n minst verstandig zijn op alle vlakken te consuminderen. Wij leveren wat in, zodat onze kinderen later hopelijk ook nog wat hebben.”
Lianne: “Alleen ’s ochtends slaat hij even aan tot 19 graden, nu het al vrij koud is ’s morgens. Even de kou uit het huis. Maar ik heb dan ook nog een vast contract tot maart 2024. Voorts kook ik op inductie en ik douche om de dag ongeveer 10 minuten.”
Mandy: “Kachel staat al aan! Niet super warm, maar met vloerverwarming en een kind van 10 maanden vind ik het voor hem ook lekker! En daarbij, moet ik in de kou zitten… nee, geen zin in!”
Janey: “Als het nodig is zet ik de vloerverwarming aan. En douchen ja moet toch gebeuren. En ga niet in de kou staan. En de kinderen al helemaal niet.”
Inge: “Verwarming op 19 graden, nog niet aan gehad dit jaar… douche kort maar wel gewoon warm! Ga erg graag in bad maar dat doen we nu gewoon wat minder vaak.”
Danielle: “Onze rekening is verVIERvoudigd, dus ja… ga wel met dikke wollen sokken en een kleed op de bank zitten.”
Janneke: “Wij betalen nog de oude prijzen (tot december 2023). Maar toch gaat hier de verwarming pas op 1 november aan en douchen wij altijd kort. Gewoon, omdat het niet vanzelfsprekend is.”
Cobi: “Kachel op 19 en kort douchen… Ook minder lampen aan waar het eigenlijk niet nodig is, een gordijn bij de voordeur die tocht. Kaarsen aan en een lekker warm kleed over ‘s avonds.”
Coleen: “Tussen weigeren en eigenlijk gedwongen worden zit een groot verschil. Er zijn genoeg mensen die kunnen gewoon de kachel niet aanzetten met deze prijzen…”
Marije: “Gisteren twee truien aangehad. Maar was nog koud. Probeer hem uit te houden. Of soms even een heel klein slingertje aan.”
Nathalie: “Maximaal 5 min douchen en de verwarming staat nog steeds uit bij ons. Lekker warm aankleden en met een deken om ons heen. Zolang het nog kan houden we dit vol.”
Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.