Dirk, de vader van Remy (3), roept mensen op om bewust over orgaandonatie na te denken. Het leven van zijn zoon kon er niet mee gered worden, maar door Remy’s lever heeft wel een zevenjarig jongetje ‘nieuw leven’ gekregen.
Lees verder onder de advertentie
‘Ik vraag niemand om donor te worden, maar alsjeblieft, denk erover na, met je hart’, schrijft hij in een aangrijpende post op Facebook.
Lees verder onder de advertentie
‘Expert’ in donorschap
Door de nieuwe donorwet is iedereen straks automatisch donor, tenzij je aangeeft dat je dit niet wilt. Of dit een goede verandering is, durft Dirk niet te zeggen. Maar wel vindt hij het belangrijk dat mensen zich goed laten informeren. ‘Wat ik zo bijzonder vind, is dat ineens heel Nederland expert is in donorschap. Wist je dat ze je organen uit je halen als je nog leeft? Wist je dat ze je spierverslappers geven zodat het makkelijker verwijderen is? Wist je dat hersendood niet echt dood is? Wist je dat…? Lieve mensen; wist je dat ik hier een heel bijzonder gesprek over gehad heb met een aantal artsen van het LUMC?’
Toen Dirk van artsen te horen kreeg dat Remy het na een ernstig ongeluk niet ging redden, moest ook hij nadenken over orgaandonatie: het leven van zijn zoon konden ze niet meer redden, maar misschien dat van een ander wel. ‘Wij namen de beslissing, niet de artsen. En we werden heel goed ingelicht. Achteraf hoorden wij dat die artsen in een soort erehaag om Remy’s bed stonden toen hij naar binnen en later naar buiten gereden werd. Ik word daar weer zo emotioneel van, ik vind dat bijzonder.’
Lees verder onder de advertentie
‘Bitterzoet’
Als Remy zijn lever niet had afgestaan, had een jongen van zeven het waarschijnlijk niet overleefd. Dirk: ‘Voor Remy was een donor geen oplossing. Het is bitterzoet. Er is niet minder verdriet. Maar er is ook nog een jongetje gered. Ik vraag niemand om donor te worden, maar als je ergens over twijfelt, laat je goed informeren. En dat is niet op social media, en zeker niet in comments op posts.’
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.