Je weet pas écht wat schuldgevoel is, als je gaat scheiden, stelt moeder Katie Bingham-Smith. Toch ziet ze haar scheiding als een cadeau voor het hele gezin: ‘Uiteindelijk willen alle kinderen maar één ding: gelukkige ouders.’
Lees verder onder de advertentie
Het is doodeng om te besluiten te gaan scheiden, maar het is nog altijd beter dan in een situatie blijven waarin je je hulpeloos en gebroken voelt, schrijft Katie op ScaryMommy.
Geen basis meer
Zes jaar lang knokten Katie en haar ex-man voor hun relatie. Want: alles voor de kinderen. ‘We probeerden, en faalden, probeerden nog een keer en faalden opnieuw.’ Tot ze beseften dat er geen basis meer was om hun gezinsleven op voort te zetten. Dat de kinderen hiervan op de hoogte brengen de zwaarste dobber zou worden, beseften ze allebei. En zelfs na een jaar vloeien er bij Katie de nodige tranen om. Dit was immer nooit waarom ze dat gezin ooit stichtten.
Lees verder onder de advertentie
‘Dat je het niet redt met je partner is één ding, maar dat je het niet kunt laten werken voor de kinderen, is nog veel moeilijker’, schrijft ze. ‘Je wilt niet dat ze opgroeien in een gebroken gezin. Maar als je bij elkaar blijft terwijl jij en je partner doodongelukkig zijn, is dat exact wat je ze geeft.’
‘De kinderen zullen zich herinneren hoe jij en je man naar elkaar keken. Hoe jullie niet in dezelfde kamer sliepen. Niet meer knuffelden of zeiden: ‘Ik hou van je’. Ze voelen de spanning, de scheve blikken, de ondertoon in wat je zegt. Ze absorberen je verdriet, de boosheid, je rusteloosheid. Ze wéten dat het niet goed zit.’
Lees verder onder de advertentie
Het goede nieuws: kinderen zijn enorm veerkrachtig, weet Katie. ‘Natuurlijk is het moeilijk wanneer je ouders gaan scheiden, maar opgroeien in een thuis waar geen van de ouders echt wil zijn, is nog veel erger’, schrijft ze. ‘Zeker wanneer de kinderen weten dat je alleen maar in die situatie blijft zitten voor hén.’
Cadeau
Kinderen willen uiteindelijk namelijk maar één ding, denkt ze: gelukkige ouders. En daarom ziet ze haar scheiding als cadeau. Want er komt een eind aan het schuldgevoel en verdriet, weet ze nu. Terugkijkend op haar scheiding concludeert Katie maar één ding: ‘Wat ik dacht dat mijn kinderen zou breken, heeft ons allemaal uiteindelijk gered. Want mijn ex en ik zijn nog steeds de ouders die we altijd al waren, juíst doordat we een relatie hebben losgelaten die niet werkte.’
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.