Jennifer Batchelor werkt vanuit huis. Zie dat maar eens te combineren met vakantievierende kinderen. Pure stress, krijgt ze ervan.
Lees verder onder de advertentie
Jennifer werkt twintig uur per week. Volgens haar eigen rooster en als ze zin heeft, vanuit de plaatselijke koffiebar. Haar zoon gaat naar de basisschool om de hoek bij haar huis, haar dochter zet ze twee keer per week af op de peuterspeelzaal. Dat levert Jennifer minstens twaalf kinderloze uren op per week, waarin ze ongestoord kan bellen, vergaderen en doorwerken – de rest van haar werktijd propt ze wel in de uren na kinderbedtijd en wanneer haar dochter slaapt. Goed geregeld, zou je zeggen, zeker met een man die veel reist voor zijn werk.
Lees verder onder de advertentie
Tot de zomervakantie aanbreekt.
Kussengevecht in de conference call
‘Probeer ik een conference call te houden in de ene kamer, terwijl mijn kinderen kussenvechten in de andere’, schrijft Jennifer op Motherly. Dus roept ze de halve dag tegen haar kinderen dat ze stil moeten zijn, en propt ze haar werk tussen zwemles, time-outs voor de kinderen en maaltijden bereiden door. ‘Aan het eind van zo’n werkdag in de vakantie van mijn kinderen, ben ik gesloopt, en ben ik als moeder én als werknemer, tekort geschoten.’
Lees verder onder de advertentie
Neem oppas, denk je dan. Maar de zomerkampen en oppasmogelijkheden bij haar in de buurt, bieden alleen fulltime opvang. Díe heeft ze niet nodig, en is bovendien niet te betalen.
‘Dus wat doet een werkende moeder dan? Improviseren’, schrijft Jennifer olijk. Ze vond een middelbare scholier die een dag per week oppast. Haalde haar elfjarige nichtje over om haar kinderen één of twee ochtenden te entertainen. En verder werkt ze gewoon héél véél ’s avonds op nog meer koffie. ‘Niet ideaal, maar een redelijke prijs voor de overige tien maanden flexibiliteit die mijn baan me biedt’, vindt ze. Want daardoor kan ze op de eerste dag na de zomer mooi die welverdiende massage inplannen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.