Je baby voelt zich er ontzettend fijn en veilig in en jij hebt mooi je handen vrij: een draagdoek heeft veel voordelen. Maar waar moet je op letten als je een draagdoek wilt aanschaffen? Een aantal handige tips.
Lees verder onder de advertentie
Hoe lang wil je de draagdoek gebruiken?
Je hebt twee verschillende soorten draagdoeken: rekbaar en geweven. De rekbare variant is superhandig als je baby nog klein is, maar minder comfortabel zodra je kind 10 kilo weegt. Een geweven doek kun je zelfs gebruiken tot je kind een jaar of 4 is. Vaak worden deze oudere kinderen op de rug of zij gedragen, iets wat heel makkelijk kan met een geweven draagdoek maar niet mogelijk is met het rekbare model.
Lees verder onder de advertentie
Wil je knopen mét of zonder je baby in de doek?
Het grootste voordeel van een rekbare doek is dat je ‘m kunt knopen zonder dat je kind erin zit en je baby er ook gemakkelijk even uit haalt. Ideaal als je bijvoorbeeld tussendoor een luier moet verschonen en geen zin hebt om die hele lap stof opnieuw om je lichaam te wikkelen. Bij een geweven doek knoop je met je kind erin. Vast is vast. Wil je ‘m er even uithalen? Dan moet je opnieuw knopen.
Bestel nooit een draagdoek online als je niet weet welke maat je hebt, maar pas even in een winkel. Maat 6 is bijvoorbeeld een doek van 4,6 tot 4,7 meter lang en geschikt voor de gemiddelde Nederlandse vrouw (tot maat 44/46). Maar er zijn genoeg moeders die dan een veel te lange lap stof over houden. Kortom: laat je goed informeren.
Lees verder onder de advertentie
Welke stof wil je?
Katoen, linnen, zijde, bamboe of wol: draagdoeken zijn verkrijgbaar in tig verschillende soorten materialen (met hun eigen eigenschappen), dus kijk vooral naar wat jij fijn vindt. Zo is katoen warm in de winter en koel in de zomer, is linnen heerlijk luchtig en vormt wol zich goed naar je lichaam.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.