Inmiddels is Malu’s zoon vier maanden oud en drinkt hij als een jekko, maar daar gingen wel wekenlang frustraties aan vooraf: ‘Die krampjes in de nacht waren de hel.’
Lees verder onder de advertentie
Toen Mack uit de borst dronk, was er geen vuiltje aan de lucht: ik legde ‘m aan en hij was na een paar minuten drinken zo moe dat hij sliep als een roos. Geen krampjes, zeurhuiltjes, niets. Maar toen we merkten dat hij door vroeggeboorte niet krachtig genoeg was om voldoende uit de borst te krijgen en overstapten op de fles, begon de ellende: hij was zo gulzig dat hij meer lucht dan melk binnenkreeg.
Lees verder onder de advertentie
Bos bloemen naar de buurvrouw
Het gevolg? Een huilende, nee, vaak krijsende baby. En hoewel we dat overdag prima konden handelen, was het ’s nachts behoorlijk afzien – alsof het geluid na twaalven ineens drie keer zo hard binnenkomt. Het dreunde zo door dat we zelfs serieus overwogen een bos bloemen naar de buurvrouw te sturen.
Lees verder onder de advertentie
Fietsen
Maar het rottigst was het natuurlijk voor onze zoon. Je zag dat hij pijn had en niet wist wat hij ermee aan moest. Uren wiegen, inbakeren, huid-op-huid leggen en met de beentjes fietsen: niets hielp. Uiteindelijk viel hij alleen maar in slaap doordat hij zo uitgeput was van het schreeuwen. Maar goed, dan was het al bijna weer tijd voor de volgende voeding…
Lees verder onder de advertentie
Minder prikkels
We experimenteerden met van alles. Van flesjes met een gebogen hals, een luchtfilter erin en middeltjes die we op internet tegenkwamen tot de overweging om naar een osteopaat te gaan. Ook keken we of de hoeveelheid prikkels tijdens het drinken invloed had en of het nog uitmaakte wáár we hem voedden.
Lees verder onder de advertentie
Betere nachtrust
Na weken klooien merkten we eindelijk wat voor Mack hielp: televisie uit, radio uit en steeds op hetzelfde hoekje van de bank voeden zodat hij niet werd afgeleid door zijn omgeving (en zich hierdoor volledig kon concentreren op de fles). Dit, in combinatie met de Philips Avent Anti-colic voedingsfles, zorgt ervoor dat onze zoon al wekenlang geen last meer heeft van krampjes. En dat wij weer een betere nachtrust hebben.
Lees verder onder de advertentie
Speciaal voor darmkrampjes en reflux heeft Philips de Avent Anti-colic voedingsfles ontworpen. Dankzij het Airfree ventiel blijft de speen zelfs in horizontale positie vol melk, zonder daar lucht bij toe te laten. Zo kan een baby gemakkelijk rechtop gevoed worden en heeft hij minder last van boertjes.
*Heb je al flessen van Avent? Het Airfree ventiel is ook los verkrijgbaar en past op alle Philips Avent Classic+ en Philips Avent Anti-colic modellen.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Laurie (37) is orthopedagoog, opvoeddeskundige en moeder van zoons Dex (6) en Otis (2). Sinds dit jaar woont ze met haar gezin in Kaapstad. In haar column schrijft Laurie over haar ervaringen van het emigreren met twee jonge kinderen, het leven in Zuid-Afrika en de hoogtepunten en worstelingen van het ouderschap.
Doe jij als moeder het meest in huis? Van de kinderen naar school brengen tot de boel netjes houden? En merk je dat je partner niet altijd even enthousiast is om de handen uit de mouwen te steken? Het ligt niet aan hem, het ligt aan de sterren. Mannen met deze sterrenbeelden zijn namelijk luie […]
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.