Dit is hoeveel kinderbijslag je in 2025 ontvangt
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
Ben je zwanger en wil je die bijzondere negen maanden vastleggen voor later? Wij zetten de leukste manieren om dat te doen voor je op een rij.
De eerste weken zie je nog weinig verschil, maar vanaf het tweede trimester begint je buik te groeien. Een leuke manier om die groei bij te houden, is door iedere week of maand op dezelfde plaats de foto te maken. Het liefst voor een neutrale achtergrond, bijvoorbeeld een witte muur, zodat je buik (letterlijk) zo goed mogelijk ‘in the picture’ staat. Natuurlijk is het ’t makkelijkst om de foto met je smartphone te schieten, maar hoe leuk is het om met deze camera polaroids te maken? Zo heb je altijd nog iets tastbaars.
Je kunt de foto maken met kleding aan, maar in lingerie zie je je buik natuurlijk nog beter. Houd er wel rekening mee dat je bij iedere foto hetzelfde setje aantrekt, zodat je straks een eenheid hebt in de fotoserie.
Ook leuk: houd tijdens het maken van de foto iets in je hand of bij je buik, zodat je kunt zien hoe groot je baby inmiddels is. Bekende voorbeelden hiervan zijn krijtbordjes waarop je kunt schrijven hoeveel maanden je bent, hoelang of hoe zwaar de baby is of wat de ‘maat’ van de baby is vergeleken met fruit: zo groot als een framboos, een meloen, etc.
Hier bestel je een klein krijtbord.
Zie je het niet zitten om iedere week te poseren, dan laat je een professionele fotograaf gewoon het werk doen.
Boek een zwangerschapsshoot en kies een mooie locatie in de buurt waar je samen met je partner foto’s kunt maken. Tip: bedenk vooraf alvast welke kleding goed bij elkaar staat, waar je buik extra mooi in uitkomt én bedenk wat poses waar ook je partner zich prettig bij voelt.
Ook deze shoot kun je leuk aankleden met verschillende Photobooth Props, die je hier kunt bestellen.
Lees ook:
Dit moet je allemaal regelen tijdens (en kort na) de zwangerschap >
Hou je van schrijven? Kruip dan achter je pc en houd een dagboek bij waarin je alle ins en outs over je zwangerschap opschrijft. Bijvoorbeeld welke kwaaltjes je hebt, hoe de echo-afspraken gingen en hoe jij en je lief brainstormen over de naam van de baby.
Print je teksten uit, koop een blanco boek en plak ze daar in. Wil je het helemaal leuk maken, dan plak je er een aantal echofoto’s bij en koop je stickers in babythema, als versiering.
Je kunt natuurlijk elk soort plakboek kopen, maar een fotoalbum in babythema is nog toepasselijker. Houd er dan wel rekening mee dat je geen insteekalbum koopt, maar een blanco boek met bijvoorbeeld pergamijnen tussenbladen – zo bescherm je mooi je echofoto’s.
Hier vind je mooie babyalbums.
Ben je zwanger van de tweede en heb je geen tijd om alles uitgebreid op papier te zetten, dan ga je voor de simpele (maar minstens zo leuke) oplossing: een invulboek. Er bestaan allerlei soorten zwangerschapsdagboeken met feitjes en weetjes en veel ruimte om zelf dingen op te schrijven en je echofoto’s in te plakken.
Hier vind je leuke invulboeken om alles bij te houden.
Na je bevalling is die bolle buik voor een groot deel alweer verdwenen. Na maanden van getrappel, geeft dat sommige vrouwen een beetje een ‘leeg’ gevoel. Daarom is het extra mooi als je een gipsafdruk van je zwangere buik maakt. Zo kun je later altijd nog even spieken naar je buik: hoe groot was-ie eigenlijk?
Hier kun je een gipsafdruk-set bestellen. Extra leuk: versier ‘m bijvoorbeeld met steentje van mozaïek of beschilder ‘m.
Nog meer tips tijdens je zwangerschap?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >