Vorige week liet een lezer weten dat haar zoon kapot is van zijn eerste hartbreuk en vroeg om advies. Hoe ga je om met liefdesverdriet van je kind? Hoe serieus neem je dit? Jullie kwamen met eigen verhalen én advies.
Lees verder onder de advertentie
Nanja: “Mijn dochter had ook al een paar jaar ‘verkering’ met een jongen in haar klas. Vorig jaar eind groep 6 maakte hij het uit. Na twee weken weer aan en toen weer uit. De eerste keer was het dikke tranen en brullen natuurlijk. Maar het enige wat je kan doen is troosten, ‘alle mannen zijn stom en er zijn genoeg andere leuke mensen’. De tweede keer huilde ze nog even, maar was het ook al snel: ‘Hij weet niet wat hij mist aan mij’, haha.”
Lees verder onder de advertentie
Angelique: “Als hij huilend op bed ligt en niet wilt eten, moet je het sowieso serieus nemen. Maak wat lekkers en troost je kind, geef hem alle liefde en steun om hier doorheen te komen.”
Elma: “Jeetje, ik zou zeggen dat ze niet weet hoe leuk en lief hij is. Maar dat er nog zat leuke meisjes zijn! Dat ‘ie nog heel jong is. Te jong voor verkering en lekker lol moet maken met vrienden tot hij 25 is. Lekker Geef hem een beetje extra aandacht, ga leuke dingen doen, extra keer een spelletje ofzo, en verder niet te zwaar aan tillen hoor, hij is 10. En weer door.”
Lees verder onder de advertentie
Catharina: “Ik vind het heel serieus! Hij mag gewoon even lekker verdrietig zijn. Meestal is het ook zo weer over. Ik vind het heel belangrijk dat je de gevoelens van je kind serieus neemt.”
Jolanda: “Troosten…bij eerste verliefdheid kan liefdesverdriet heel heftig zijn. Hij weet dan dat hij altijd bij zijn ouders terecht kan hiermee en serieus word genomen.”
Pim: “Kalverliefde vind ik zo’n onzinwoord. Alsof de liefde op jonge leeftijd minder serieus zou zijn als op latere leeftijd. Er zijn genoeg echtparen die elkaar al sinds de kleuterschool kennen. En kijk naar hoeveel mensen er scheiden. Mijn eerste liefde van de lagere school blijft altijd bijzonder. Toen ik in de krant las dat ze was overleden deed me dat toch verdriet. Het zou me niks verbazen als deze eerste liefde de jongen altijd bij zal blijven. Troost hem en steun hem nu hij dat nodig heeft. En zeg zeker niet dat er meer meisjes in de wereld zijn; daar staat zijn hoofd helemaal niet naar. “
Lees verder onder de advertentie
Silke: “Serieus nemen, verdriet is verdriet!”
Miranda: “De verkering hoef je niet zo serieus te nemen. Ik bedoel: de kans dat je werkelijk met je toekomstige schoondochter/schoonzoon te maken heeft is minuscuul, maar de emotie van je kind is wel echt en die mag je niet onderschatten. Praten erover en misschien samen een leuk spelletje spelen of filmpje kijken zal hem helpen.”
Wendy: “Zeer serieus. Dit is zijn eerste gebroken hart en voor een volwassene stelt het niks voor, maar hij denkt nog als een 10-jarige. Voor hem is het groot. Neem het serieus, geef hem een extra dikke knuffel maar doe niet alsof het niks voorstelt. Daarmee maak je hem voor zijn gevoel belachelijk.”
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.