Een vers boeket blijft met een beetje geluk twee weken staan, maar van droogbloemen kun je wel járen genieten. En het mooie: je maakt ze heel gemakkelijk zelf.
Lees verder onder de advertentie
Hoe? Bekijk deze tips maar.
Welke soorten?
Allereerst is het goed om te weten dat niet alle bloemen geschikt zijn om te drogen: bij bloemen met zachte stelen en veel vocht, bijvoorbeeld tulpen en narcissen, gaat het lastig. Bloemen met houtachtige stelen (rozen, zonnebloemen, korenbloemen, gipskruid, ridderspoor, zonnebloemen, chrysanten en fluitenkruid) zijn daarentegen wél heel makkelijk te drogen.
Lees verder onder de advertentie
1. Hang de boel op z’n kop
Simpeler kan niet. Bind de bloemen aan de uiteinden van de stelen vast met een touwtje, hang het bosje ondersteboven op een warme, droge, goed geventileerde en donkere plek en voilà: na één tot acht weken heb jij een prachtige bos met droogbloemen. Extra tip: zorg ervoor dat de bloemen elkaar zo min mogelijk raken, zo voorkom je schimmel.
Vul een luchtdicht, afsluitbaar bakje met een flinke laag silicagel (verkrijgbaar in de hobbywinkel) of droge rijst. Prik de kort afgesneden bloemen erin en strooi er nog wat gilicagel of rijst omheen tot ze helemaal bedekt zijn. Doe het bakje dicht en na ongeveer een week zijn de bloemen droog.
Lees verder onder de advertentie
3. Persen
Deze methode ken je vast nog wel van vroeger, toen je bladeren als kind tussen het immens dikke telefoonboek legde. Dit kun je dus ook heel goed doen met bloemen, maar zorg er wel voor dat de steel niet te dik is. Leg de bloemen tussen keukenpapier, doe het boek dicht en berg ‘m een paar dagen op. Vernieuw vervolgens het keukenpapier en doe dit net zolang tot alles mooi droog is. Spuit er om het af te maken haarlak overheen; zo weet je zeker dat de bloemen mooi blijven.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Laurie (37) is orthopedagoog, opvoeddeskundige en moeder van zoons Dex (6) en Otis (2). Sinds dit jaar woont ze met haar gezin in Kaapstad. In haar column schrijft Laurie over haar ervaringen van het emigreren met twee jonge kinderen, het leven in Zuid-Afrika en de hoogtepunten en worstelingen van het ouderschap.
Doe jij als moeder het meest in huis? Van de kinderen naar school brengen tot de boel netjes houden? En merk je dat je partner niet altijd even enthousiast is om de handen uit de mouwen te steken? Het ligt niet aan hem, het ligt aan de sterren. Mannen met deze sterrenbeelden zijn namelijk luie […]
Denk je als moeder punten te scoren door je uit te sloven met de broodtrommel van je kind, word je op de vingers getikt door de juf. Het overkwam Cara. “Ik moet het van de juf gewoon bij een boterham met kaas houden.”
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.