Omdat jouw weerstand in deze tijd wel een boost kan gebruiken (want toegeven: je hebt als moeder simpelweg geen tijd om onder de wol te kruipen), zetten we een paar handige tips op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Zorg voor voldoende nachtrust
Slapen is ontzettend belangrijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er een directe relatie bestaat tussen een goede weerstand en goede nachtrust. Makkelijk gezegd natuurlijk voor moeders die struggelen met een dreumes met doorkomende tandjes, dus lukt het je niet om gemiddeld acht uur per nacht aan slaap te pakken? Probeer dan regelmatig mee te doen aan de middagdutjes van je kind, want ook dan komt je lichaam al fijn tot rust.
Lees verder onder de advertentie
Blijf in beweging (en dan het liefst buiten)
We weten allemaal dat bewegen goed is voor je weerstand, maar wist je dat buiten sporten nóg beter is? Door de buitenlucht hebben ziekteverwekkers minder kans. Haal je kind daarom een keer lopend van school, ga op de fiets naar je werk of maak een heerlijke bos- of strandwandeling met je gezin – nog gezellig ook.
Lees verder onder de advertentie
Zoen nog eens extra met je partner
Geloof het of niet: zoenen is niet alleen leuk, het is volgens onderzoekers ook nog eens hel gezond. Tijdens en hartstochtelijke zoensessie wissel je ongeveer 80 miljoen microben uit, waardoor je je immuunsysteem en weerstand versterkt. Ook de hormonen die vrijkomen tijdens het kussen (dopamine, oxytocine en endorfine) zijn goed voor je weerstand. Twee vliegen in één klap, toch?
Lees verder onder de advertentie
Eet genoeg groenten en fruit
En daar hoef je geen uren voor in de keuken te staan, want met de sapjes van Sap.je zit dit alles gewoon in één flesje. Die bestaan namelijk voor minimaal 85%(!) uit rauwe groenten: minimaal 400 gram van de beste lokale groenten en een klein beetje fruit, kruiden en specerijen. De sappen worden te allen tijde slowjuice geperst, dus al het sap wordt langzaam (en bij een lage temperatuur) uit de groenten en fruit getrokken. Hierdoor blijven voedingsstoffen optimaal behouden.
Lees verder onder de advertentie
De diepgevroren groentesapjes worden bezorgd met speciale diepvrieswagens. De dag voor de levering ontvang je een indicatie van de bezorgtijd per e-mail en op de leveringsdag zelf ontvang je per sms een preciezere indicatie en kan je de bezorger realtime volgen. Vervolgens doe je de sapjes bij jou in de vriezer (óf in de koelkast als je ze de volgende dag wilt drinken). Let op: ontdooien in een koeling duurt ± 20-24 uur, afhankelijk van de temperatuur in de koeling en de eventuele afstand tussen bevroren sapjes. Eenmaal ontdooid blijven de groentesappen maximaal 7 dagen goed in de koelkast bij een temperatuur van maximaal 7°C.
De groentesapjes van Sap.je proberen? Met de code KEK10 krijg je 10% korting op je bestelling (geldig t/m 3/1/22). Scheelt weer.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”