Het leven is duur, zeker met een groot gezin. Femke (49), ervaart dat als geen ander. Ze heeft vier kinderen van 12, 15, 17 en 23 en heeft moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, daarom denkt ze erover om haar oudste zoon kost en inwoning te vragen.
Lees verder onder de advertentie
“Mijn kleine jongen, die eigenlijk al lang niet meer zo klein is kost en inwoning vragen? Ik vind het zo lastig. Hij is 23, afgestudeerd van zijn HBO-opleiding elektrotechniek, en werkt nu als een elektricien. Ik ben een alleenstaande moeder van vier kinderen, waarvan mijn 23-jarige de oudste is. Het is niet makkelijk om de eindjes aan elkaar te knopen, vooral niet nu de prijzen van alles de pan uit rijzen.
Lees verder onder de advertentie
Kost en inwoning vragen
Mijn zoon is volwassen en eet veel, ik ben dol op hem, echt waar, maar zijn eetlust is enorm groot. Daarom denk ik erover na om hem een bijdrage van 200 euro per maand te vragen voor de boodschappen. Dat zou mij enorm veel lucht geven.
Het is niet dat hij geen geld heeft, integendeel. Hij verdient een fatsoenlijk salaris als elektricien, en hij geeft niet al zijn geld uit aan onzin, zoals sommige jongens van zijn leeftijd misschien doen. Hij heeft verantwoordelijkheid getoond door zijn opleiding af te maken en een baan te vinden, dus ik ben echt trots op hem. Maar toch, het voelt een beetje raar om geld te vragen aan je eigen kind, zelfs als hij al een volwassene is.
Zal hij het begrijpen?
Aan de andere kant, waarom eigenlijk niet? We wonen toch onder hetzelfde dak, delen dezelfde maaltijden en maken gebruik van dezelfde voorzieningen. Het lijkt me niet meer dan eerlijk dat hij zijn steentje bijdraagt, toch? Ik bedoel, het gaat niet alleen om het geld, het gaat om het principe. Het gaat erom dat we als gezin samenwerken en elkaar steunen in moeilijke tijden.
Lees verder onder de advertentie
Maar dan vraag ik me af, zal hij het begrijpen? Zal hij niet beledigd zijn als ik hem vraag om geld bij te dragen? Zal onze relatie veranderen als ik hem dit vraag? Ik wil niet dat hij denkt dat hij niet meer welkom is. Wat moet ik doen?”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Niets is zo ongemakkelijk als onbedoeld een gesprek horen dat niet voor jouw oren bedoeld is. Het overkwam Ava, die per ongeluk een telefoongesprek van haar schoonmoeder meeluisterde.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Patrick (53) is schrijver van romans en freelance tv-redacteur. Hij woonde over de hele wereld en heeft vijf kinderen. Voor zijn column put hij uit een oneindige bron van even herkenbare als opmerkelijke verhalen over het vaderschap.
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.