Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat hulp gebruiken. Elke week vertelt een moeder over haar dilemma.
Lees verder onder de advertentie
“Mijn oudste zoon is veertien en past soms op zijn jongere broertje (12) en stiefzusje (11) – ik betaal hem babysitgeld wanneer mijn vriend en ik uitgaan. Dat voelde in eerste instantie logisch: hij kan er met zijn leeftijd prima voor zorgen dat zijn broertje en stiefzusje zich die paar uur gedragen. Hij is beschermend, voelt zich verantwoordelijk en kookt zelfs al af en toe een simpele maaltijd als het moet. De twee jongsten poetsen op hun beurt netjes hun tanden en worden (naar mijn weten) op een fatsoenlijk tijdstip naar bed gestuurd. Mijn oudste zoon speelt vervolgens de rest van de avond op z’n Playstation. Eitje dus.
Lees verder onder de advertentie
Schuldgevoel
Toch bekroop mij afgelopen week een gevoel van schuld. Want als mijn zoons samen thuis zouden blijven (dus zonder hun stiefzusje), zou ik mijn oudste kind niets betalen. Zij vermaken zich immers prima met z’n tweeën. Door mijn jongste zoon géén geld te geven als ze alle drie thuisblijven, lijkt het wel alsof ik hem passeer – ondanks dat hij nog niet het verantwoordelijkheidsgevoel heeft om op zijn stiefzusje te passen.
Lees verder onder de advertentie
Wat moet ik doen? Moet ik nu alleen mijn oudste betalen voor het babysitten, of ook mijn jongste, of gewoon helemaal niemand, omdat ze in deze dynamiek prima samen alleen thuis kunnen blijven?”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.