Omdraaien, plassen, andere positie, plafondstaren, wéér plassen: als je zwanger bent, is slapen soms een hele eh, bevalling. En dat terwijl je die slaap nu juist goed kunt gebruiken. Daarom: een paar handige tips om beter te slapen tijdens je zwangerschap.
Lees verder onder de advertentie
Is het proberen waard, toch?
1. Schaf een zwangerschapskussen aan
Hartstikke leuk zo’n buik, maar minder praktisch om mee te slapen. Om het jezelf wat comfortabeler te maken, is een zwangerschapskussen een fijne uitkomst. Leg ‘m bijvoorbeeld tussen je benen om je rug te ondersteunen. Wil je geen speciaal zwangerschapskussen aanschaffen? Een voedingskussen of een paar normale kussens helpen ook. Extra tip: probeer tijdens je zwangerschap op je linkerzij te liggen. Op deze manier is de doorstroming van je bloed naar de placenta op z’n best.
Lees verder onder de advertentie
2. Drink genoeg, maar niet vlak voor het slapen
Heb je nét de juiste positie gevonden, moet je blaas weer geleegd worden. Zucht. Hoe groter die buik, hoe vaker je moet plassen. Hoewel je niet helemaal kunt voorkomen dat je er ‘s nachts uit moet, kun je wel iets doen om de frequentie wat te verminderen. Genoeg drinken is belangrijk, zeker tijdens de zwangerschap, maar gooi niet vlak voor het slapengaan een paar glazen water achterover.
Nog een boosdoener: maagzuur. Veel vrouwen hebben last van dit vervelende zwangerschapskwaaltje. Wees voorzichtig met bepaalde producten, zoals koffie, sinaasappelsap, koolzuurhoudende dranken en vet eten. En eet liever zes kleinere maaltijden op een dag dan drie grote. Dit voorkomt dat je maag te vol raakt en je lichaam te veel maagzuur produceert.
Lees verder onder de advertentie
4. Zet de verwarming een tikje lager
We hoeven je niet te vertellen dat je lichaam keihard aan het werk is. Met als gevolg dat je het vaak bloedheet hebt, zelfs als je stilzit. Zet de thermostaat in de slaapkamer daarom iets lager of zet op warme dagen een ventilator of airco neer. De perfecte temperatuur om te slapen? Ergens tussen de 15 en 19 graden.
Nog meer tips? Ook deze kleine aanpassingen kunnen je nachtrust verbeteren.Bron: Huffington Post
Lees verder onder de advertentie
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.