Omdraaien, plassen, andere positie, plafondstaren, wéér plassen: als je zwanger bent, is slapen soms een hele eh, bevalling. En dat terwijl je die slaap nu juist goed kunt gebruiken. Daarom: een paar handige tips om beter te slapen tijdens je zwangerschap.
Lees verder onder de advertentie
Is het proberen waard, toch?
1. Schaf een zwangerschapskussen aan
Hartstikke leuk zo’n buik, maar minder praktisch om mee te slapen. Om het jezelf wat comfortabeler te maken, is een zwangerschapskussen een fijne uitkomst. Leg ‘m bijvoorbeeld tussen je benen om je rug te ondersteunen. Wil je geen speciaal zwangerschapskussen aanschaffen? Een voedingskussen of een paar normale kussens helpen ook. Extra tip: probeer tijdens je zwangerschap op je linkerzij te liggen. Op deze manier is de doorstroming van je bloed naar de placenta op z’n best.
Lees verder onder de advertentie
2. Drink genoeg, maar niet vlak voor het slapen
Heb je nét de juiste positie gevonden, moet je blaas weer geleegd worden. Zucht. Hoe groter die buik, hoe vaker je moet plassen. Hoewel je niet helemaal kunt voorkomen dat je er ‘s nachts uit moet, kun je wel iets doen om de frequentie wat te verminderen. Genoeg drinken is belangrijk, zeker tijdens de zwangerschap, maar gooi niet vlak voor het slapengaan een paar glazen water achterover.
Nog een boosdoener: maagzuur. Veel vrouwen hebben last van dit vervelende zwangerschapskwaaltje. Wees voorzichtig met bepaalde producten, zoals koffie, sinaasappelsap, koolzuurhoudende dranken en vet eten. En eet liever zes kleinere maaltijden op een dag dan drie grote. Dit voorkomt dat je maag te vol raakt en je lichaam te veel maagzuur produceert.
Lees verder onder de advertentie
4. Zet de verwarming een tikje lager
We hoeven je niet te vertellen dat je lichaam keihard aan het werk is. Met als gevolg dat je het vaak bloedheet hebt, zelfs als je stilzit. Zet de thermostaat in de slaapkamer daarom iets lager of zet op warme dagen een ventilator of airco neer. De perfecte temperatuur om te slapen? Ergens tussen de 15 en 19 graden.
Nog meer tips? Ook deze kleine aanpassingen kunnen je nachtrust verbeteren.Bron: Huffington Post
Lees verder onder de advertentie
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Ongepaste betaalverzoekjes krijgen, het is niemand meer vreemd. Of het nou om hele hoge bedragen gaat of om kleine, sommige mensen gaan een grens over met hun Tikkies. Zo ook de organisator van een babyshower, waar Celine voor was uitgenodigd.
Een naam voor je baby uitkiezen, het is niet makkelijk. Waar sommige moeders de namen al hebben klaarliggen vanaf hun tienertijd, twijfelen anderen na de bevalling nog steeds. Yasmin maakte een keuze waar ze nu spijt van heeft.
Kinderen worden wild als ze hem zien, maar toch ziet Neerlands bekendste tv-bioloog zichzelf niet voortplanten. In weekblad Story vertelt hij waarom er geen kleine Freekjes komen.
De recente aflevering van het YouTube-programma BOOS, gepresenteerd door Tim Hofman, heeft de wereld van familievloggers onder de loep genomen en daarmee een storm van reacties teweeggebracht. In deze aflevering wordt onderzocht welke impact het voortdurend filmen en online delen van het leven van kinderen heeft op hun mentale en fysieke welzijn.
We weten het allemaal: twee keer per dag poetsen, flossen, stokeren en braaf naar de tandarts. Maar zelfs als je dat keurig doet, kunnen sommige gewoontes je gebit alsnog flink saboteren.
Ouders in het hele land zijn momenteel allemaal met één ding bezig. Ik heb het niet over lentekriebels, palmpasenstokken knutselen of wc-rolletjes verzamelen. Hoewel, wanneer verzamel je als ouder eigenlijk géén wc-rolletjes? Maar daar heb ik het dus niet over. Ik heb het over: Jumbo-stickers van het raam afbikken.