Verrassende zwangerschapssymptomen: ‘Mijn kat wist het eerder dan ik’

13.10.2024 19:00
Dat ging ff mis sekstoy Beeld: Getty Images

Je hebt die verhalen vast al gehoord: misselijkheid, gevoelige borsten en constante vermoeidheid. Maar soms beginnen de eerste tekenen van een zwangerschap op manieren die je nooit zou verwachten.

Moeders delen op Buzzfeed hun verrassende, rare en gewoonweg hilarische eerste symptomen die ze totaal niet zagen aankomen.

Ik wist het niet, maar mijn kat wel

Huisdieren zijn soms slimmer dan wij. Eén moeder vertelde dat haar kat haar overal volgde. “Normaal is hij nogal op zichzelf, maar ineens leek hij geobsedeerd door mijn buik. Overal waar ik ging, lag hij op me, en dat is totaal niet zijn stijl.” Blijkbaar wist Mr. Whiskers al dat er iets in haar buik groeide voordat ze zelf doorhad dat ze zwanger was!

Lees ook: Onbewust zwanger: ‘Tussen de weeën door verzonnen we babynamen’

Snurken zoals een vrachtwagen

Snurken is geen sexy onderwerp, maar voor sommige vrouwen is het het eerste teken dat er iets aan de hand is. Eén moeder merkte dat haar partner begon te klagen over haar nachtelijke serenades. “Ik snurk normaal nooit, maar ineens was het alsof ik elke nacht een kettingzaag aanzette. Na een paar slapeloze nachten besloot ik maar eens een test te doen.”

‘Er klopt iets niet met mijn koffie’

Sommige vrouwen ontwikkelen rare smaakveranderingen, maar een moeder had een dramatische omslag met haar favoriete drankje: koffie. “Ik ben een koffiejunkie, maar op een ochtend rook ik aan mijn latte en moest ik bijna overgeven. De geur die ik normaal heerlijk vond, was ineens ondraaglijk.” Ja hoor, de volgende stop was de drogist voor een zwangerschapstest.

Superkrachten… of supermoe?

Een ander onverwacht teken: extreem gevoelig zijn voor geuren of geluiden. “Het leek wel alsof mijn zintuigen op turbo-modus stonden,” zei een moeder. “De geur van de vuilnisbak of zelfs het geluid van de tv op de achtergrond dreven me tot waanzin.” Misschien had ze liever superheldenkrachten gehad die iets nuttigers deden!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.