3 chocoladerecepten om van te genieten op Wereld Chocoladedag

13.09.2024 06:00

Het is Wereld Chocoladedag! En wat is er beter dan samen een heerlijke choco treat te maken? Duik met je kleintjes de keuken in en probeer deze drie simpele, maar superlekkere chocoladerecepten.

1. Choco bananenlollies 

Bevroren bananenlollies met een dip van pure chocolade zijn supermakkelijk te maken en een gezonde zoete snack die je niet kunt weerstaan. Ideaal voor een verfrissende traktatie die lekker en verantwoord is.

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 100 gr pure chocolade (voor een extra chocoladesmaak, gebruik een reep met 70% cacao)
  • 1 eetlepel kokosrasp en/of fijngehakte pistachenootjes
  • 16 lollystokjes (ijsstokjes of stokjes voor cakepops)

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Pan met kom (au bain-marie)

Het recept

  1. Pel de bananen en snijd ze in 7-8 schijfjes. Leg ze op bakpapier en steek er stokjes in. Zet de bananen in de vriezer en laat ze minimaal 2 uur bevriezen. Dit zorgt ervoor dat de stokjes goed vastzitten en de bananen lekker koud zijn.
  2. Smelt ondertussen de chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie). Zet je pistache en kokos klaar voor de topping.
  3. Haal de bevroren bananen uit de vriezer. Dip elk stuk in de gesmolten chocolade en leg ze weer op het bakpapier. Strooi direct wat pistache en/of kokos over de chocolade, zodat het goed blijft plakken. Omdat de bananen bevroren zijn, zal de chocolade snel opstijven.
  4. Serveer de bananenlollies meteen als de chocolade is uitgehard. Wil je ze iets minder hard? Zet ze dan terug in de vriezer en haal ze ongeveer 15 minuten voor het serveren eruit. Zo blijven ze lekker koud, maar zijn ze niet kei-hard.

2. Chocolade pannenkoeken party

Heerlijke pannenkoeken gemaakt met chocolademelk en gevuld met een romige vulling van banaan en… jawel, nog meer chocolade. Deze chocoladepannenkoeken zijn een echte traktatie voor de chocoladeliefhebbers onder ons.

Ingrediënten:

  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • 350 ml chocolademelk
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 theelepel bakpoeder

Vulling:

  • 1 banaan
  • 250 ml slagroom
  • Chocoladesaus
  • Nootjes
  • Verse frambozen

Het recept

  1. Meng bloem, bakpoeder, cacao en een snufje zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en kluts daar de eieren in. Voeg ongeveer ¼ van de chocolademelk toe en meng tot een glad beslag. Voeg daarna de rest van de chocolademelk beetje bij beetje toe en roer tot het beslag helemaal glad is.
  2. Verhit een beetje boter in een pan. Schep met een soeplepel een portie beslag in de pan en laat het uitvloeien tot een mooie pannenkoek. Bak tot de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is. Draai om met een spatel of een pan deksel en bak de andere kant ook mooi bruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  3. Laat de pannenkoeken een beetje afkoelen. Top ze met een flinke lepel slagroom, schijfjes banaan en frambozen. Bestrooi met nootjes en drizzle er een beetje chocoladesaus over.

Tip: Maak de chocoladesaus gemakkelijk zelf door 125 ml slagroom aan de kook te brengen. Haal van het vuur en smelt er 100 gr fijngehakte pure chocolade in. Blijf roeren tot het een saus wordt. Liever melkchocolade? Dat kan ook!

Lees ook – Zwangerschapscravings ontcijferd: Waarom je ineens niet zonder kaas, chocola of cola kunt

3. Dubai cheesecake

Deze romige chocolade cheesecake met pistache is een absolute must-try! Net zoals de trendy Dubai-chocolade, laat deze cheesecake zien dat pistache en chocolade een match made in heaven zijn.

Ingrediënten 

  • 120 gr Maria biscuits
  • 70 gr boter  (Kerrygold)
  • 500 gr roomkaas
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 200 gr pure chocolade (50 in bodem)

Topping

  • 125 gr pure chocolade
  • 2 eetlepels Pistache nootjes

Benodigdheden

  • Kleine springvorm 20cm
  • Keukenmachine
  • Mixer

Het recept

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Maal de koekjes en 50 gr chocolade fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng dit erdoor. Druk het mengsel op de bodem van een springvorm met bakpapier en laat het opstijven in de koelkast.
  2. Klop de roomkaas, eieren, suiker en vanille samen. Smelt de overige 150 gr chocolade en roer dit door het roomkaasmengsel. Giet over de bodem en bak de cheesecake 45 minuten.
  3. Laat afkoelen en smelt nog 75 gr chocolade voor de topping. Giet eroverheen, rasp wat chocolade en strooi er pistachenoten over.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.