In samenwerking met Kek Mama

3x makkelijke back-to-school recepten vol verborgen groenten

26.08.2024 15:22

De laatste vakantiedagen zijn aangebroken, gevuld met de mooiste herinneringen aan de zomer. Langzamerhand wordt het tijd om weer in het ritme te komen. Op tijd naar bed en voedzame maaltjes op tafel. Met deze lekkere recepten wordt dat een makkie.

Elke dag weer iets lekkers op tafel zetten dat ook nog een beetje voedzaam is, kan met kinderen best lastig zijn. Zodra ze iets groens of roods spotten, wordt het niet meer gegeten. Gelukkig zit je met de verspakketten, groentegemak en andere lekker oplossingen van Albert Heijn wel goed. Die zijn snel en gemakkelijk te bereiden en zitten stiekem boordevol groenten en vezels.

1. Vrolijke hamsters op je bord

De naam van het verspakket hamsterpasta rode saus is al om te smullen. De volkoren pasta (hallo, verborgen vezels) heeft dus de vorm van vrolijke hamstertjes. Dat alleen al zorgt ervoor dat je kids met een lach aan hun avondeten beginnen. De rode saus, waarvoor alle producten al in het pakket zitten, bevat vooral groente. Gepureerd ziet geen kind dat, waardoor buikjes gemakkelijk gevuld worden en je kind 230 gram groente binnenkrijgt. Zeg jij niks, doen wij ‘t ook niet.

2. Een gekleurd wrap-festijn

Wraps zijn altijd een goed idee en deze al helemaal. Met de Mexicaanse wraps met gekleurde groenten wordt het avondmaal een feestje. Het is namelijk een groot kleurenfestijn op je bord. Tip om het nog leuker te maken: zet alle ingrediënten uit het verspakket gesneden en wel op tafel en laat je kinderen zelf hun groentewrap beleggen. Rollen en smullen maar. Bonustip: leftovers kunnen de volgende dag mee in de lunchtrommel.

3. Toverpasta

Vervang witte pasta eens door rode of gele. Dat staat gezellig op je bord en is veel vezelrijker dan witte pasta, doordat deze pasta’s gemaakt zijn van linzen. Kies voor gele linzen spaghetti met een pesto van rucola en courgette. Dat zijn ongemerkt heel wat vezels en vitamientjes voor de kids. Rode linzen penne vul je aan met een gepureerde saus van, doe lekker makkelijk, wat er nog in je groentela ligt. Denk aan wortels en paprika’s met tomaten uit blik. Eventueel nog wat geraspte mozzarella en klaar ben je. Tevreden blikken, volle buikjes: die best mom award heb je binnen.

Meer inspiratie nodig voor gerechten met verborgen groenten en vezels? Neem eens een kijkje op de website van Albert Heijn.