In samenwerking met Kek Mama

4x terug in het schoolritme met deze lekkere en gezonde producten

19.08.2024 11:12

Nog heel even en dan beginnen de scholen weer. Na een lange vakantie vol lekker eten en laat naar bed gaan, is dit het perfecte moment om weer rustig in het ritme te komen. Laat je kinderen vol energie aan het nieuwe schooljaar beginnen door ze te laten smullen van deze nieuwe lekkere producten en recepten.

Zelfs kids die na drie happen altijd wel weer genoeg hebben van hun bord vol groenten, zullen smullen van deze nieuwe, lekkere producten van Albert Heijn. Daar zie je namelijk niet aan dat ze eigenlijk boordevol vezels en groenten zitten: 1-0 voor de ouders dus.

1. Pasta hamster(en)

Geen kind zegt nee tegen pasta in de vorm van hamstertjes. Zo’n bord vol vrolijke knaagdieren brengt meteen een glimlach aan tafel. Serveer er een lekkere saus en wat kaas bij en je kinderen hamsteren de pastahamsters tot hun buikjes vol zitten. Dat is heel fijn, want de volkoren hamsterpasta zit dus lekker vol met vezels. Los verpakt of handig in het verspakket hamsterpasta rode saus.

2. Alle kleuren van de regenboog

Lasagne is iets wat de meeste kinderen wel lekker vinden. Vanaf nu noemen het regenbooglasagne. Vervang makkelijk één laag lasagne bladen met bladen van pompoen zo verstop je een hoop extra groente in je ovenschaal. Je kunt er de hele lasagne mee bedekken of afwisselen met de bladen die je altijd gebruikt. Verschillende kleuren groenten ertussen en zo zet je een geweldige regenbooglasagne op tafel. Een lust voor het oog en voedzaam, zonder dat ook maar een kind doorheeft dat het avondeten vol verborgen groenten zit.

3. Volkoren wraps: groente erin, oprollen en niks zeggen 😉

Ongemerkt op elk moment van de dag wat extra vezels binnenkrijgen gaat heel gemakkelijk met volkoren wraps. Bijvoorbeeld als ontbijt, met pindakaas en banaan. Opgerold met roomkaas en komkommer of hummus en paprika in de lunchtrommel. Of als snack, met een laagje yoghurt, schijfjes appel of peer en wat honing. Vul de wraps ’s avonds eens met gegrilde (vega) kip, avocado, sla en zure room. Kortom: groente of fruit verstoppen in de wrap, oprollen en smullen maar. Bekijk alle wrap recepten.

4. Een bol bolvol vezels

Is die eerste schooldag dan echt aangebroken, dan geef je een appel citroen bol mee in de lunchtrommel van je kind. De smaak is zoet, maar stiekem zit de bol vol vezels, want: volkoren en met noten en zaden. Er is ook een appel gember variant, voor de afwisseling.

Je vindt al deze producten nu in de schappen van Albert Heijn!