6x de lekkerste, frisse salades

26.06.2024 11:10
Bron: Lekker en simpel

Het is weer heerlijk warm weer, waardoor een iets lichtere en koudere maaltijd vaak wat fijner is. Heb je zin in een lichte en gezonde lunch? Of heb je echt geen zin in een warme maaltijd? Dan zijn deze salades ideaal. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen, die vast wel een lekkere watermeloen lusten.

1. Salade met meloen en ham

Zijn je kinderen helemaal gek op meloen in de zomer? Dan is dit de perfecte salade waar je zowel je zelf als je kinderen blij mee maakt. Meloen en ham is een combinatie van verfrissend en zout, waarbij ham ook nog eens veel goede voedingsstoffen bevat. Dat samen met sla en mozzarella maakt en lekkere lunch.

2. Salade met watermeloen

Ook watermeloen doet het goed bij de kinderen. Vergelijkbaar met het recept hiervoor, maar dan in combinatie met feta, ui en olijven.

3. Italiaanse salade

Ooit een salade gegeten in Italië? Dan ken je dit lekkere recept vast wel. Je combineert sla, ham, gehalveerde cherrytomaten, pijnboompitten en natuurlijk mozzarella samen tot deze lekkere, frisse salade. Kies voor balsamico azijn als dressing, om zo nog meer smaak toe te voegen.

4. Caprese salade

Een andere typisch Italiaanse salade, namelijk de caprese salade, waarbij je tomaat, mozzarella, rucola en/of pesto samenvoegt. Ook pijnboompitten zijn hier een lekkere, knapperige extra bij.

5. Gietenkaas salade

Wist je dat geitenkaas en honing de perfecte combinatie is? Voeg dit samen met walnoten, appel en wat sla/rucola en je hebt een heerlijke salade. Als dressing voeg je honing, olijfolie en citroensap bij elkaar voor nog meer smaak. Is citroensap voor jou en je kinderen toch iets te zuur? Combineer honing en olijfolie dan met balsamico azijn voor een net zo lekkere dressing.

6. Pastasalade

Gewoon zin in een lekker vullende pastasalade? Ook helemaal goed. Kies een pastasoort als penne of fusilli en voeg er gehalveerde cherrytomaten, mozzarella en een lekkere dressing aan toe.

Welke salade ga jij met dit warme weer proberen?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.