Avocado fiësta: Gezonde hummus om in te dippen

15.09.2024 09:00
Bron: Bezhwen

Op zoek naar een gezonde én lekkere dip? Orthomoleculair therapeut Bezhwen tipt deze avocado hummus: een smakelijke en voedzame keuze die makkelijk te maken is. 

In deze hummus draait alles om de avocado. Met zijn romige luxe en heerlijke smaak maakt hij van elke dip een feestje waar je niet omheen kunt. Deze dip zit vol met goede vetten, eiwitten en vezels. Perfect voor een snack die net dat beetje extra touch geeft. Het leukste? Je kids kunnen lekker meehelpen – van het knoeien met de avocado’s tot het vrolijk roeren. Zo wordt koken een spelletje en heb jij een heerlijke dip om van te genieten.

Bron: Bezhwen

Het recept: 

Ingrediënten:

● 300 gram kikkererwten (uit blik, uitgelekt en afgespoeld)

● 2 rijpe avocado’s

● 2 eetlepels tahin (sesampasta)

● 2 eetlepels extra vierge olijfolie

● Handjevol bleekselderij, fijngesneden

● Sap van 1 citroen

● 1 teentje knoflook

● Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Doe de kikkererwten, avocado, tahin, citroensap, olijfolie, knoflook, zout en peper in een keukenmachine of blender. Mix tot een gladde massa. Voeg indien nodig wat water toe om de gewenste consistentie te bereiken.

2. Schep de hummus in een kom en garneer met een scheutje olijfolie en eventueel wat zaadjes zoals sesam of pompoenpitten. Serveer met stukjes bleekselderij, worteltjes, komkommer, of als spread op volkoren brood of crackers.

Tips:

●  Varieer met groenten: Maak het kleurrijk met stukjes paprika, cherrytomaatjes of radijsjes – extra lekker en nog gezonder. 

●  Bewaar je hummus in een afgesloten bakje in de koelkast. Het blijft wel 3 dagen heerlijk vers (als het niet eerder op is 😉). 

● Extra smaakboost: Voeg een snufje komijn of paprika toe voor wat meer pit, of een vleugje cayennepeper voor wie van een spicy twist houdt. 

Meer inspiratie opdoen? Volg Bezhwen op Instagram

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.