Gebakken vijgen met feta en honing: een perfect zomers gerecht

28.07.2024 17:00
Bron: Bezhwen

‘Wat eten we vandaag?’ Jij hebt misschien geen idee, maar gelukkig deelt orthomoleculair therapeut Bezhwen een lekker en voedzaam recept.

Bezhwen: “De zomeravonden zijn een tijd van gezelligheid, lichte gerechten en smaken die de zon naar binnen brengen. En wat is er nu beter dan een combinatie van zoete vijgen, romige feta, knapperige pistachenoten en een vleugje tijm om je zinnen te strelen? Dit recept voor gebakken vijgen met kaas en honing is ideaal als voorgerecht of een lichte maaltijd. Het is eenvoudig te maken en zal je gasten zeker verblijden.”

Recept

Ingrediënten:

  • Verse vijgen
  • Feta kaas
  • Honing
  • Gehakte pistachenoten
  • Verse tijm
  • Sneetjes brood om te serveren

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor: Zet je oven alvast aan op 175°C zodat je die heerlijke geur van gebakken vijgen binnenkort kunt ervaren.
  2. Snijd de vijgen: Neem elke verse vijg en snijd deze in vier delen, maar niet helemaal door. Je wilt dat ze zich openen als een bloem, klaar om gevuld te worden met al het lekkers.
  3. Vul met feta: Voeg een kleine hoeveelheid romige feta kaas toe in het midden van elke vijg. De feta smelt mooi en geeft een heerlijke romigheid die perfect contrasteert met de zoetheid van de vijg.
  4. Plaats op de bakplaat: Leg de gevulde vijgen voorzichtig op een bakplaat of in een ovenvaste schaal. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, zodat ze mooi kunnen karamelliseren.
  5. Besprenkel met honing: Geef de vijgen een royale honinglaag. De honing zorgt niet alleen voor extra zoetheid, maar helpt ook bij het creëren van een prachtige karamellaag tijdens het bakken.
  6. Voeg pistachenoten Toe: Bestrooi de vijgen met gehakte pistachenoten. Dit voegt een heerlijke crunch en een nootachtige smaak toe die perfect samengaat met de zachte feta en zoete vijgen.
  7. Strooi de tijm: Garneer met verse tijm. De tijm voegt een subtiele, kruidige aroma toe die het geheel afmaakt.
  8. Bak in de oven: Zet de vijgen in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 15 minuten, of totdat ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn. Je zult zien dat de feta een beetje smelt en de vijgen een mooie glans krijgen.

Ontdek meer recepten van Bezhwen:
Smaakvol ontbijt? Probeer dit mango-chiapudding recept
Recept voor frisse salade met asperges, feta, pistachenoten en meer
Zomers smullen: recept voor gezond citroen sorbetijs

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.