Populaire herfstsnack: zó maak je in slechts 5 stappen pompoenvormige appelflappen

19.10.2024 11:00
pompoenvormige appelflappen Beeld: Pexels

Het najaar is in volle gang. En wat is er nu leuker dan samen met je kind de keuken in duiken voor wat herfstige hapjes? Vergeet de traditionele appelflappen en probeer eens iets nieuws: appelflappen in de vorm van pompoentjes.

Zet dit recept maar op je herfstbucketlist, want deze te schattige lekkernij is niet alleen om te smullen, het is ook nog eens heel eenvoudig, origineel en makkelijk om te maken met de kinderen. Ook fijn: je huis ruikt na een middagje bakken overheerlijk. Pure verwennerij, voor de kinderen én voor jou!

Zo maak je pompoenvormige appelflappen

Wat heb je nodig:

  • 10 plakken bladerdeeg (ontdooid)
  • 2 zoetzure appels (in kleine blokjes)
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 ei (losgeklopt)
  • Kaneelstokjes
  • Keukentouw

Lees ook: Haal alles uit de herfst: deze 25 dingen wil jij dit najaar écht doen met je kind

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Snijd de appels in klein blokjes en meng de appels met suiker en kaneel in een kom.
  2. Leg een plakje bladerdeeg op een snijplank en schep 1 á 2 eetlepels van de appelvulling op het bladerdeeg. Vouw de punten naar elkaar toe, zodat de vulling verpakt zit. Draai de bol om en vorm met je handen een mooie, ronde pompoenvorm.
  3. Leg drie strengen keukentouw op je werkblad en plaats de appelbol erop (dichtgevouwen kant naar beneden). Bind de uiteinden van het touw samen bovenop de bol en trek zachtjes aan om de pompoenvorm te creëren. Knip het overige touw weg.
  4. Bestrijk elk pompoentje royaal met het losgeklopte ei en bestrooi met wat suiker. Bak de pompoentjes in de oven voor 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
  5. Laat ze 5-10 minuutjes afkoelen. Verwijder voorzichtig het keukentouw. Plaats als laatste een half kaneelstokje in elk pompoentje als steeltje. Et voila!

Tip: Wil je het helemaal afmaken? Serveer je pompoentjes met een bolletje vanille-ijs. Smullen maar!

Check hieronder een voorbeeld van de pompoenappelflapjes

@christmaholic

Pompoenvormige appelflappen 🍎. Het complete recept vind je op mijn blog socelebrate.nl! #appelflap #pompoen #herfstrecept #pompoenen #herfst

♬ origineel geluid – Saskia de Laat

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.