Herfstvakantie verveling? 3 makkelijke bakrecepten om te maken met kids

blije moeder en dochter
Marloes Graat
Marloes Graat
Leestijd: 3 minuten

Slechts een dag herfstvakantie en nu al verveelde kinderen? Duik samen met ze de keuken in voor deze makkelijke bakrecepten. Grote kans dat je de meeste van deze recepten al in huis hebt als je regelmatig koekjes of cupcakes maakt. Ga jij voor de egelbroodjes of appeltaart muffins?

Lees verder onder de advertentie

1. Herfstige Appeltaart Muffins

Deze muffins combineren het beste van twee werelden: de smaak van appeltaart in een handzaam muffin-formaat. Perfect voor kleine handjes!

Ingrediënten:

  • 2 appels, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter, gesmolten
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • Optioneel: rozijnen of walnoten

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en zet een muffinblik klaar met papieren vormpjes.
  2. Laat de kinderen de stukjes appel in een kom doen. Ze kunnen de rozijnen of noten toevoegen als je dat wilt.
  3. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, kaneel en suiker. Dit kunnen de kleintjes goed zelf doen met een lepel.
  4. Roer de gesmolten boter, eieren en melk door het droge mengsel. Laat de kinderen het voorzichtig mengen.
  5. Voeg de stukjes appel toe en meng alles samen.
  6. Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak de muffins ongeveer 20 minuten. Laat afkoelen en smullen maar!

2. Pompoen Pannenkoeken

Pompoen en herfst zijn een gouden combinatie. Deze pannenkoeken zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam!

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 100 gram pompoenpuree (je kunt het zelf maken of in blik kopen)
  • Boter om te bakken

Aan de slag:

  1. Laat de kinderen helpen met het meten van de bloem, bakpoeder, kaneel en suiker, en mix dit in een kom.
  2. In een andere kom kunnen ze de eieren en melk goed door elkaar roeren.
  3. Voeg de pompoenpuree toe aan het eimengsel en meng het goed. Laat je peuter of kleuter hierbij helpen met een garde.
  4. Meng het natte en droge mengsel samen tot een glad beslag.
  5. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Laat je kind een kleine soeplepel beslag in de pan gieten (onder toezicht). Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
  6. Serveer met stroop of honing, en versier eventueel met stukjes fruit!

3. Egelbroodjes

Deze schattige egelbroodjes zijn een hit bij kinderen! Ze zijn makkelijk te maken en zien er fantastisch uit.

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 5 gram gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 ml warm water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Rozijnen voor de ogen
  • Zaden (zoals zonnebloempitten) voor de stekels

Aan de slag:

  1. Meng de bloem, gist, suiker en zout in een kom. Voeg het warme water en de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat de kinderen meehelpen kneden (dit is het leukste deel!).
  2. Dek het deeg af met een doek en laat het 30 minuten rijzen.
  3. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en vorm er egels van. Laat je kind ze in de vorm van een egel kneden met een puntige neus.
  4. Gebruik rozijnen voor de ogen en laat je peuter of kleuter zaden in de rug van het deeg drukken voor de stekels.
  5. Bak de egels in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 15-20 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

Deze recepten zijn niet alleen simpel en snel, maar ook perfect voor een gezellige herfstige middag in de keuken. Eet smakelijk!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

Lees verder onder de advertentie

Meest bekeken