Deze plaattaart met groene pesto en groenten is de perfecte zomersnack

06.07.2024 13:00

Opzoek naar een heerlijke snack voor bij de picknick, lunch of borrel? Orthomoleculair therapeut Bezhwen deelt een verrukkelijk recept voor een zomerse plaattaart.

Er gaat niets boven een zelfgemaakte plaattaart op een zonnige dag. Deze plaattaart is het perfecte voorbeeld van hoe je met eenvoudige ingrediënten snel en gemakkelijk een tussendoortje kunt maken.

Bron: Bezhwen

Plaattaart recept

Ingrediënten:
1 pak vers bladerdeeg
3 eetlepels groene pesto
1 aubergine
1 courgette
2 eetlepels olijfolie
150 gram cherry- of romaatjes
75 gram fetakaas
Een handvol rucola
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Bestrijk het deeg met de groene pesto.
Snijd de aubergine en courgette in schijven en leg ze op het deeg.
Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Halveer de tomaten en verdeel ze over de groenten.
Bak de plaattaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin is.
Haal de plaattaart uit de oven en verkruimel de fetakaas erover.
Bestrooi met rucola en geroosterde pijnboompitten.
Snijd de plaattaart in stukken en serveer direct.
Eet smakelijk!

Probeer meer recepten van Bezhwen:
Snel en makkelijk recept voor hectische dagen: bulgursalade
Recept voor frisse salade met asperges, feta, pistachenoten en meer
Zomers smullen: recept voor gezond citroen sorbetijs

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.