Heerlijke granola taartjes: perfect voor het ontbijt of zoet momentje

07.10.2024 15:21
Bron: Bezhwen

Ben je op zoek naar een lekker en voedzaam ontbijt of dessert? Stop de zoektocht, want dit recept is precies wat je nodig hebt.

Deze granola taartjes zijn knapperig, smaakvol en makkelijk te maken. Orthomoleculair therapeut Bezhwen raad ze aan voor een gezond begin van de dag of een verfrissende afsluiting van je avondmaal. Met deze eenvoudige stappen maak je je eigen granola taartjes.

Het recept

Ingrediënten:

● 1 kop havermout

● 1/3 kopje gehakte hazelnoten

● 1/4 kop sesamzaadjes

● 1/3 kopje amandelschaafsel

● 1/4 kopje ahornsiroop

● 2 eetlepels gesmolten kokosolie

● 8 eetlepels yoghurt naar keuze

● Je favoriete vers fruit als topping

Bereidingswijze:

1. Verwarm je oven voor op 175°C (350°F).

2. Meng in een grote kom de havermout, gehakte hazelnoten, sesamzaadjes, amandelschaafsel, ahornsiroop en gesmolten kokosolie. Roer goed door totdat alles gelijkmatig bedekt is met de siroop en olie.

3. Verdeel het granola mengsel over mini-taartvormpjes en druk het stevig aan om een gelijkmatige laag te krijgen. Dit zorgt ervoor dat de taartjes hun vorm behouden na het bakken.

4. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn. Houd ze goed in de gaten, want ze kunnen snel te donker worden. De geur in je keuken zal je vertellen dat ze bijna klaar zijn!

5. Laat de taartjes volledig afkoelen in de vormpjes voordat je ze eruit haalt. Dit voorkomt dat ze breken en zorgt ervoor dat ze hun knapperige textuur behouden.

6. Vul elk taartje met een lepel yoghurt naar keuze. Dit kan Griekse yoghurt, plantaardige yoghurt of zelfs een vanillesmaak zijn. Garneer met je favoriete verse fruit, zoals bessen, plakjes banaan of stukjes kiwi voor een kleurrijke en smaakvolle topping.

Tips:

Varieer met noten en zaden: Wissel hazelnoten en amandelen eens af met walnoten of pecannoten en vervang sesamzaadjes door chia- of lijnzaad. Een andere textuur én smaak, altijd leuk om te proberen!

Zoete touch: Voor een beetje extra zoetheid kun je wat honing of extra ahornsiroop over de yoghurt gieten. Heerlijk en simpel.

Meal prep: Maak de granola taartjes alvast en bewaar ze zonder yoghurt in een luchtdichte container. Vul ze pas vlak voor het serveren, dan blijven ze lekker vers en crunchy.

Meer inspiratie opdoen? Volg Bezhwen op Instagram!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.