‘Wat eten we vandaag?’ Jij hebt misschien geen idee, maar gelukkig deelt orthomoleculair therapeut Bezhwen een lekker en voedzaam recept.
Lees verder onder de advertentie
Bezhwen: “Wist je dat het maken van je eigen poké bowl eenvoudiger is dan je denkt? Het is geweldig om precies te kunnen kiezen wat je in je bowl wilt en te experimenteren met verschillende combinaties van smaken en ingrediënten. Het creëren van je eigen poké bowl is een fantastische manier om gezond te eten en creatief te blijven in de keuken. Heb jij al eens geprobeerd om zelf een poké bowl te maken? Hier zijn drie verschillende bowls om te proberen: met kipfilet, krab en vegetarisch.”
Lees verder onder de advertentie
Recept poke bowl
Ingrediënten
Sushirijst:
200g sushirijst
300ml water
3 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
Toppings:
1 komkommer, in dunne plakjes
1 grote wortel, julienne gesneden
150g sojabonen (edamame), gekookt en afgekoeld
50g zeewier
1 mango, in blokjes
1 avocado, in plakjes
100g maïs
4 radijsjes, in dunne plakjes
Zwarte sesamzaadjes
Gescheurde nori
Eiwit opties:
200g kipfilet, gebakken en in stukjes gesneden
150g krabvlees
Vegetarische optie: extra avocado, tofu of tempé
Saus:
Saitaku spicy mayo
Instructies
Sushirijst bereiden:
Spoel de sushirijst onder koud water totdat het water helder is.
Doe de rijst en het water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en laat nog 10 minuten staan met de deksel erop.
Meng in een klein kommetje de rijstazijn, suiker en zout. Verwarm dit mengsel kort tot de suiker en het zout zijn opgelost.
Roer het azijnmengsel door de warme rijst. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
Voorbereiden van de toppings:
Snijd alle groenten zoals aangegeven.
Kook de sojabonen volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
Bak de kipfilet in een pan tot deze gaar is, en snijd in stukjes. Voor de krab of vegetarische optie, zorg dat alles klaar is om te serveren.
Samenstellen van de poké bowl:
Verdeel de sushirijst over 4 kommen.
Verdeel de komkommer, wortel, sojabonen, zeewier, mango, avocado, maïs en radijsjes gelijkmatig over de kommen.
Voeg de gekozen eiwit optie (kipfilet, krab, of vegetarisch) toe aan elke kom.
Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en gescheurde nori.
Voeg een flinke lepel Saitaku spicy mayo toe boven op de ingrediënten.
Tips:
Wees niet bang om te experimenteren met andere groenten, fruit en sauzen.
Voor een extra crunch, kun je tempura vlokken of geroosterde noten toevoegen.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (14) en Phaedra (11). Iedere vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven.
Een leerkracht vertelt iedere week aan Kek Mama wat ze meemaakt. Deze keer: juf Esmee (28) van groep 3. Leerling Jamie vertelt uitgebreid over de operatie aan de piemel van haar vader.
Redacteur Melanie is getrouwd met Maurits, moeder van Saar (1), zwanger van haar tweede kindje en leeft in een georganiseerde chaos van luiers en dreumesdrama.
Hoera, de zon schijnt! Naast dat het belangrijk is dat je hier ultiem van geniet, bijvoorbeeld door je regelmatig op een terrasje te bevinden (gratis tip van ons), is het ook reuze belangrijk dat je jezelf en je kind goed insmeert.