Zelf poké bowls maken: eenvoudig, gezond en creatief

Illustratie bij: Zelf poké bowls maken: eenvoudig, gezond en creatief Bron: Bezhwen
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 3 minuten

‘Wat eten we vandaag?’ Jij hebt misschien geen idee, maar gelukkig deelt orthomoleculair therapeut Bezhwen een lekker en voedzaam recept.

Lees verder onder de advertentie

Bezhwen: “Wist je dat het maken van je eigen poké bowl eenvoudiger is dan je denkt? Het is geweldig om precies te kunnen kiezen wat je in je bowl wilt en te experimenteren met verschillende combinaties van smaken en ingrediënten. Het creëren van je eigen poké bowl is een fantastische manier om gezond te eten en creatief te blijven in de keuken. Heb jij al eens geprobeerd om zelf een poké bowl te maken? Hier zijn drie verschillende bowls om te proberen: met kipfilet, krab en vegetarisch.”

Lees verder onder de advertentie

Recept poke bowl

Ingrediënten

Sushirijst:

  • 200g sushirijst
  • 300ml water
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout

Toppings:

  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 1 grote wortel, julienne gesneden
  • 150g sojabonen (edamame), gekookt en afgekoeld
  • 50g zeewier
  • 1 mango, in blokjes
  • 1 avocado, in plakjes
  • 100g maïs
  • 4 radijsjes, in dunne plakjes
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Gescheurde nori

Eiwit opties:

  • 200g kipfilet, gebakken en in stukjes gesneden
  • 150g krabvlees
  • Vegetarische optie: extra avocado, tofu of tempé

Saus:

  • Saitaku spicy mayo

Instructies

  1. Sushirijst bereiden:
    • Spoel de sushirijst onder koud water totdat het water helder is.
    • Doe de rijst en het water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken.
    • Haal de pan van het vuur en laat nog 10 minuten staan met de deksel erop.
    • Meng in een klein kommetje de rijstazijn, suiker en zout. Verwarm dit mengsel kort tot de suiker en het zout zijn opgelost.
    • Roer het azijnmengsel door de warme rijst. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Voorbereiden van de toppings:
    • Snijd alle groenten zoals aangegeven.
    • Kook de sojabonen volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
    • Bak de kipfilet in een pan tot deze gaar is, en snijd in stukjes. Voor de krab of vegetarische optie, zorg dat alles klaar is om te serveren.
  3. Samenstellen van de poké bowl:
    • Verdeel de sushirijst over 4 kommen.
    • Verdeel de komkommer, wortel, sojabonen, zeewier, mango, avocado, maïs en radijsjes gelijkmatig over de kommen.
    • Voeg de gekozen eiwit optie (kipfilet, krab, of vegetarisch) toe aan elke kom.
    • Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en gescheurde nori.
    • Voeg een flinke lepel Saitaku spicy mayo toe boven op de ingrediënten.

Tips:

  • Wees niet bang om te experimenteren met andere groenten, fruit en sauzen.
  • Voor een extra crunch, kun je tempura vlokken of geroosterde noten toevoegen.

Meer inspiratie opdoen? Volg Bezhwen op Instagram!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

Lees verder onder de advertentie

Meest bekeken