Recept: zo maak je met je kind Tanghulu, de foodhype van dit moment

Tanghulu recept Bron: Getty Images
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 2 minuten

Niet alleen dansjes en skincare reizen via TikTok de wereld over om hypes te veroorzaken. Ook foodtrends verplaatsen zich moeiteloos van het ene naar het andere continent dankzij social media. Zoals het Chinese Tanghulu dat de afgelopen tijd een enorme trend is.

Lees verder onder de advertentie

Tanghulu zijn gesuikerde fruitspiesjes uit China die daar enorm populair zijn als streetfood. Maar, goed nieuws, Tanghulu is ook heel gemakkelijk zelf te maken. Dus mocht je kind al twintig keer een TikTok-video onder je neus hebben gedouwd waarop Tanghulu wordt gemaakt, dan kun je ze nu onwijs blij maken met dit recept.

Lees verder onder de advertentie

Recept voor Tanghulu

Tanghulu is dus eigenlijk fruit met een heel dun laagje harde suiker. Hierdoor krijg je een krakende sensatie met binnenin veel sappig fruit. Traditioneel maak je deze fruitsnoepjes met de vrucht van de bergmeidoorn, maar je kunt heel veel verschillende fruitsoorten gebruiken.

Lees verder onder de advertentie

Goede fruitsoorten voor Tanghulu zijn bijvoorbeeld: druiven, aardbeien, blauwe bessen en partjes mandarijn.

Let op: maak Tanghulu altijd samen met je kind. Knoeien met de hete suikersiroop gebeurt namelijk al snel.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram fruit
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 60 milliliter water
  • Satéprikkers
  • Bakpapier
  • Voedselthermometer

Hoe maak je het?

  • Let een bord of bakplaat met bakpapier klaar.
  • Prik drie vruchten op de spiesjes.
  • Voeg de suiker en het water toe aan een steelpannetje en verhit op medium-hoog vuur. Laat de suiker oplossen zonder te roeren.
  • Wanneer het mengel tussen de 150 graden heeft bereikt, zet je het vuur laag. Heb je geen voedselthermometer? Zet het vuur dan direct uit zodra het mengsel begint te verkleuren.
  • Vervolgens haal je de spiesjes snel door het mengel en laat je ze even afdruipen boven de pan.
  • Daarna leg je ze op het bakpapier en laat je ze een paar minuten drogen.

Lees ook: Valentijnsrecept: gezonde Red Velvet taart met groenten

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

Lees verder onder de advertentie

Meest bekeken