Verfrissend citrussapje voor een vitamine C-Boost: een herfst- en winterfavoriet

23.09.2024 13:31
Bron: Bezhwen

Dit heerlijke en gezonde recept voor een citrussapje, gemaakt door Orthomoleculair therapeut Bezhwen, is perfect om je vitamine C-boost te krijgen deze herfst en winter.

Citrusvruchten zitten boordevol vitamine C, goed voor je huid, botten en immuunsysteem. Dit recept helpt verkoudheden voorkomen en helpt ook nog eens met het opnemen van ijzer (superhandig voor vegetariërs en veganisten!). Een vers glas citrussap is de makkelijkste en lekkerste manier om je dagelijkse portie vitamine C binnen te krijgen. Het is niet alleen heerlijk voor jou, maar ook perfect voor je kids. Plus, dit citrussap geeft ze een extra gezonde boost voor de hele dag.

Bron: Bezhwen

Het recept

Ingrediënten

● 2 sinaasappels

● 2 bloedsinaasappels

● 1/2 grapefruit

● 1/2 limoen

● 1/2 citroen

Bereidingswijze

1. Snijd de sinaasappels, bloedsinaasappels, grapefruit, limoen en citroen doormidden. Zorg ervoor dat je sappige vruchten kiest, want dat maakt echt het verschil in smaak.

2. Pers het sap uit alle vruchten met een handpers of sapcentrifuge. Meng het sap in een kom of kan om de smaken samen te laten komen.

3. Giet het sap in een glas en voeg, indien gewenst, ijsblokjes toe voor extra frisheid.

4. Geniet van dit vitamine C-rijke sap als een energieke start van je dag of als verfrissende dorstlesser na het spelen met de kids. Proost op een gezonde boost!

Tips

● Voeg een snufje munt of basilicum toe voor een extra smaakboost.

● Probeer eens een scheutje bruiswater toe te voegen voor een sprankelende twist.

Meer inspiratie opdoen? Volg Bezhwen op Instagram!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.