Bakken met (moeder)liefde? Dit taartrecept heeft moedermelk als hoofdingrediënt

Baby eet taart
Soraya Ghane
Soraya Ghane
Leestijd: 2 minuten

Een klein melkmonster in huis en een eerste verjaardag op de kalender? Deze bijzondere verjaardagstaart zal zeker weten in de smaak vallen!

Lees verder onder de advertentie

Een taart met moedermelk als basis? Je kleintje zal je vast eeuwig dankbaar zijn, want deze taart is niet alleen veel lekkerder dan een taart uit de supermarkt, maar ook nog eens gezonder door het gebruik van volkorenmeel, kokosbloesemsuiker en appelmoes. Stroop die mouwen dus maar op en bakken maar!

Lees verder onder de advertentie

Het recept

Ingrediënten voor de taart

  • 160 ml moedermelk
  • 0,5 theelepel appelciderazijn
  • 65 gram kokosbloesemsuiker
  • 80 ml appelmoes,
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • 175 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel bakingsoda
  • Mespuntje zout
  • 100 gram vers, gehakt fruit naar keuze

Ingrediënten voor het glazuur

  • 240 gram boter
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • 240 gram poedersuiker
  • 3,5 eetlepel moedermelk

Zo maak je de taart

  1. Meng de moedermelk met de appelciderazijn en laat het 2-3 minuutjes staan. 
  2. Voeg de kokosbloesemsuiker, appelmoes en vanille-extract toe. Mix alles tot een gladde massa. Je kunt het misschien een beetje proeven, om meer op smaak te brengen. 
  3. Meng het volkorenmeel, bakpoeder, baking soda en zout erdoor en blijf kloppen tot je beslag lekker glad is. Dit is de basis van je moedermelk taart.
  4. Roer er je gehakte fruit naar keuze door. Dit is het moment om creatief te zijn! Doe er extra frambozen of stukjes banaan bij.
  5. Giet het cakebeslag in twee ronde cakevormen van ongeveer 15 centimeter. Bak op 160 graden voor ongeveer 25 minuten. Benieuwd wanneer de taart klaar is? Prik met een satéprikker in het midden: als de satéprikker er schoon uitkomt, is de mama taart klaar om af te koelen.
  6. Klop de boter op kamertemperatuur tot hij lekker luchtig is. Roer de poedersuiker en het vanille-extract erdoor. Voeg de moedermelk één eetlepel per keer toe en blijf kloppen tot je een romig, glad glazuur hebt.
  7. Als je cakes zijn afgekoeld, smeer het glazuur tussen de lagen en bovenop de taart. Versier met wat extra fruit of een paar leuke cake-toppers voor de finishing touch.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

Lees verder onder de advertentie

Meest bekeken