Traktatierecept: Kermit de Kikker kokosmakronen

Kermit de kikker kokosmakronen traktatie recept Jet van Nieuwkerk Beeld: boek OP! Traktaties Jet van Nieuwkerk
Jet van Nieuwkerk
Jet van Nieuwkerk
Leestijd: 2 minuten

Wie al rode vlekken in z’n nek krijgt bij het woord ‘kinderverjaardag’, kan Jet van Nieuwkerk op haar blote knietjes danken. Zij zorgt ervoor dat de grootste stressfactor getackeld is, namelijk de traktaties. Plaatjes om te zien, niet moeilijk om te maken en ook nog eens niet te versmaden.

Lees verder onder de advertentie

De kokosmakroon is een van mijn eigen favorieten. Hij is zo makkelijk te maken, maar toch wel speciaal en ik houd gewoon ontzettend veel van kokos. Voor dit recept heb je hoop ik de puf om even langs de toko te fietsen, want dan krijg je pas een wereldeffect. De makronen worden echt groener dan groen dankzij het pandanextract dat je daar kunt kopen. Echte monsterkoekjes! Verzin er een grappig verhaal bij. Zónder pandan zijn ze trouwens even lekker. 

Lees verder onder de advertentie

Dit heb je nodig

Voor 10 kokosmakronen

  • 150 g geraspte kokos
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • 1 biologische limoen, geraspt en uitgeperst
  • 100 g suiker of appelmoes 
  • 1 el pandanextract (te koop bij de toko)
  • Eventueel 50 g pure chocolade, in stukjes
  • Bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom, vorm 10 bolletjes en druk iets plat op de bakplaat.
  3. Bak de monstermakronen 20 minuten af in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.
  4. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie of op laag vermogen in de magnetron.
  5. Versier de monstermakronen met chocolade.

Dit recept komt uit het boek OP! Traktaties van Jet van Nieuwkerk. Dit recept stond eerder in Kek Mama Special 3 Modern (Happy) Family.

Meest bekeken