Dat ging ff mis: ‘‘Ik kan de beelden van die avond nog altijd niet terugzien, zo gênant’

28.07.2024 21:00

Vaak gaat het goed, maar soms zijn er momenten in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Christel (30) heeft een relatie met Bart en is moeder van Rosie (1,5). 

Christel: “Al weken voelde ik een kriebel in mijn buik als ik eraan dacht. Hoe dichterbij de datum kwam, hoe enthousiaster ik werd. Vrienden van Bart gingen namelijk trouwen. Prachtig natuurlijk, de liefde vieren, al dacht ik stiekem vooral: eindelijk, een feestje voor mama! Zonder zwangere buik, opgezwollen enkels of gehannes in het toilet met een kolf. Ik was net een paar weken van de borstvoeding af en mijn dochter zou voor het eerst een nachtje bij opa en oma slapen. Kortom: er was geen reden om me in te houden en dat was ik ook niet van plan. Na maanden een medley van white noise en ‘Nijntje, lief klein konijntje’ te hebben gedraaid, hunkerde ik naar wat meezingers en gouwe ouwen uit de speakers.

Misschien was het mijn enthousiasme

Op de locatie, een mooie beachclub, zat de sfeer er meteen goed in. De bubbels vloeiden al voordat het jawoord was gegeven en net even iets te rijkelijk mijn kant op. Misschien was het mijn enthousiasme, de zon of het feit dat ik al een jaar geen druppel had gedronken – waarschijnlijk een optelsom van alle drie – maar tijdens het diner was ik al behoorlijk aangeschoten en loslippig. Zo deelde ik veel te intieme details over mijn ontsluiting bij de bevalling met vage kennissen bij wie we toevallig aan tafel waren gezet. Ondertussen negeerde ik Barts waarschuwende schopjes onder de tafel. 

Mammie is uit

Vanaf het moment dat de dj begon te draaien, stond ik wild op het podium te dansen en verzoeknummertjes in de categorie Gasolina aan te vragen. Alsof ik weer op de strip van Chersonissos stond, in plaats van een bruiloft waar het om het bruidspaar zou moeten draaien. ‘Mammie is uit!’ schreeuwde ik. Beschamend hard en vaak, ook door de microfoon die Bart dan weer van me afpakte. De ouders van de bruid, nogal nette mensen, stonden er verschrikt naar te kijken.

Zó gênant

Uiteindelijk verliet ik het feest in tranen (waarom wilde Bart niet trouwen?), was ik een schoen kwijt en hing ik de hele nacht boven het toilet. Mijn hoofd bonkte drie dagen later nog en ik kan de beelden nog altijd niet terugzien. Zó gênant. Mijn herinneringen zijn blurry, de video’s helaas niet. Gelukkig kon het bruidspaar er hard om lachen, maar mammie gaat voorlopig even nergens heen.”

Dit artikel staat in de nieuwste Kek Mama special:

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

In samenwerking met Kek Mama