Dilemma: ‘Mijn verloofde wil geen seks nu ik zwanger ben’

17.10.2024 06:00

Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Maria (28) zich af hoe ze haar verloofde kan overtuigen om de lakens te delen.

Maria: “Toen ik mijn verloofde voor het eerst ontmoette, was het niet bepaald liefde op het eerste gezicht. Het was… lust. Hij kwam net uit een relatie, ik ook, maar de chemie tussen ons was onmiskenbaar. Het begon met wat onschuldig geflirt op feestjes van gemeenschappelijke vrienden, maar voor ik het wist, lagen we samen in bed. Fireworks. We waren allebei even wild en avontuurlijk tussen de lakens, en dat smaakte absoluut naar meer.

No strings

Geen gevoelens, geen onzekerheden, gewoon de ruimte om te experimenteren zonder dat we ons druk maakten over waar het naartoe zou gaan. Maar na de daad raakten we aan de praat, en ja hoor, we bleken nog goed te klikken ook. Voor we het wisten, waren we meer dan seksmaatjes, we werden vrienden.

En toen, totaal onverwachts, gebeurde het: we werden verliefd. Inmiddels zijn we zes jaar verder: we hebben een huis gekocht en vorig jaar, tijdens onze eerste nacht in dat huis, vroeg hij me ten huwelijk. Huisje, boompje… en beestje—ik ben inmiddels vier maanden zwanger. Alles loopt op rolletjes, en ik ben gelukkiger dan ooit.

Al die pandapunten

Maar… er is één klein puntje. Sinds ik mijn verloofde drie maanden geleden vertelde over onze aankomende liefdesbaby, is er op seksueel vlak niets meer gebeurd. Nada. Noppes. Na het sparen van al die pandapunten, heb ik er een paar keer voorzichtig over gepraat, hem verzekerd dat er echt niks met de baby kan gebeuren. Maar volgens hem gaat het daar niet om. Hij vindt het gewoon “raar” nu ik zwanger ben. En geloof me, ik heb geprobeerd hem over de streep te trekken—het kwam niet verder dan wat handwerk. Hij zegt dat het “gewoon niet lukt”.

Nou, tot grote frustratie van mij dus. Want laten we wel wezen: mijn hormonen gaan all the way en ik heb meer zin dan ooit. Ik bedoel, kom op, de komende vijf maanden als non door het leven? Ik mag dan toevallig Maria heten, maar ons seksleven was voorheen het tegenovergestelde van maagdelijk. En eerlijk gezegd, ik ben bang dat het nooit meer hetzelfde wordt na mijn bevalling.

Wat nu?

Dus, wat nu? Moet ik gewoon geduld hebben en wachten tot hij weer zin krijgt? Of moet ik het toch blijven aankaarten, zelfs als het hem ongemakkelijk maakt? Misschien hem wat meer verleiden, laten zien dat het écht geen verschil maakt dat er een baby in mijn buik zit? Of moet ik me er voorlopig maar bij neerleggen? Wat zouden jullie doen?”

Meepraten? Dat kan via onze Facebookpagina!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.