Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: Vera (34) zou graag willen weten hoe anderen over gps-trackers voor kinderen denken.
Lees verder onder de advertentie
Vera (34): “Een vriendin van me zweert erbij: dankzij een gps-tracker weet ze altijd waar haar kind is. Ik sta regelmatig met het zweet op mijn rug voor het raam, me af te vragen waar mijn kind blijft. Mijn oudste zoon is gek op buitenspelen en is graag uren met zijn vriendjes op pad. Ze gaan van speeltuin naar speeltuin. Het lijkt me superfijn om dankzij zo’n tracker altijd even te kunnen spieken waar hij uit hangt. Gewoon ter geruststelling. Zo stond ik laatst al op het punt om er een te bestellen, maar mijn man is erop tegen.
Lees verder onder de advertentie
GPS-tracker
We hebben nu afspraken met onze zoon over waar hij heen mag en hoe laat hij thuis moet zijn. Mijn man vindt het een belangrijk deel van de opvoeding om onze zoon niet alleen te leren dat hij zich aan deze afspraken moet houden, maar ook dat er consequenties zijn als hij dit niet doet. We willen hem meegeven dat we op hem vertrouwen als we die afspraken met hem maken en dat het belangrijk is dat vertrouwen niet te schenden. Zo’n tracker zou deze belangrijke lessen om zeep helpen, omdat uit de behoefte om altijd te kunnen checken waar hij is, toch een vorm van wantrouwen blijkt. Tenminste, zo denkt mijn man erover.
Lees verder onder de advertentie
Schijnveiligheid
Ook vindt hij een gps-tracker een vorm van schijnveiligheid. Zo was er twee jaar geleden in onze buurt een kindje vermist. Uiteindelijk bleek hij verdronken te zijn. “Dat had een tracker niet kunnen voorkomen”, zegt mijn man dan. Ook als ik andere nare onderwerpen als kinderontvoering aanhaal, dan komt hij met een tegenargument: “Het eerste wat ze weggooien is die tracker.”
Lees verder onder de advertentie
Dilemma
Nu zijn dit natuurlijk de grootste doemscenario’s. Realistisch gezien zou ik de tracker vooral gebruiken om af en toe even te spieken of mijn zoon nog in de buurt is. Kan dat nou echt zoveel kwaad? Ik ben benieuwd hoe andere ouders hiermee omgaan.”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”
Je kent het misschien wel. Je kind heeft geen zin in school en doet er alles aan om thuis te blijven. En dus worden er soms originele smoesjes bedacht. Al spant de zoon van Sara de kroon: hij verstopte haar autosleutels.