Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: Vera (34) zou graag willen weten hoe anderen over gps-trackers voor kinderen denken.
Lees verder onder de advertentie
Vera (34): “Een vriendin van me zweert erbij: dankzij een gps-tracker weet ze altijd waar haar kind is. Ik sta regelmatig met het zweet op mijn rug voor het raam, me af te vragen waar mijn kind blijft. Mijn oudste zoon is gek op buitenspelen en is graag uren met zijn vriendjes op pad. Ze gaan van speeltuin naar speeltuin. Het lijkt me superfijn om dankzij zo’n tracker altijd even te kunnen spieken waar hij uit hangt. Gewoon ter geruststelling. Zo stond ik laatst al op het punt om er een te bestellen, maar mijn man is erop tegen.
Lees verder onder de advertentie
GPS-tracker
We hebben nu afspraken met onze zoon over waar hij heen mag en hoe laat hij thuis moet zijn. Mijn man vindt het een belangrijk deel van de opvoeding om onze zoon niet alleen te leren dat hij zich aan deze afspraken moet houden, maar ook dat er consequenties zijn als hij dit niet doet. We willen hem meegeven dat we op hem vertrouwen als we die afspraken met hem maken en dat het belangrijk is dat vertrouwen niet te schenden. Zo’n tracker zou deze belangrijke lessen om zeep helpen, omdat uit de behoefte om altijd te kunnen checken waar hij is, toch een vorm van wantrouwen blijkt. Tenminste, zo denkt mijn man erover.
Lees verder onder de advertentie
Schijnveiligheid
Ook vindt hij een gps-tracker een vorm van schijnveiligheid. Zo was er twee jaar geleden in onze buurt een kindje vermist. Uiteindelijk bleek hij verdronken te zijn. “Dat had een tracker niet kunnen voorkomen”, zegt mijn man dan. Ook als ik andere nare onderwerpen als kinderontvoering aanhaal, dan komt hij met een tegenargument: “Het eerste wat ze weggooien is die tracker.”
Lees verder onder de advertentie
Dilemma
Nu zijn dit natuurlijk de grootste doemscenario’s. Realistisch gezien zou ik de tracker vooral gebruiken om af en toe even te spieken of mijn zoon nog in de buurt is. Kan dat nou echt zoveel kwaad? Ik ben benieuwd hoe andere ouders hiermee omgaan.”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
We hoeven het jullie niet te vertellen, maar het leven met kinderen is duur. En het wordt alleen nog maar duurder, want de vaste lasten gaan ook in 2025 weer flink omhoog.
Bella en Martin zijn hartstikke verliefd, maar toch komt seksen er nauwelijks van. Is het niet de baby die huilt, dan is het wel een ander kind dat het vuurtje weer weet te doven.
Of je nu uit een warm nest komt of niet, je neemt altijd wel iets mee uit z’n jeugd waar je later mee worstelt. Wil je dat soort patronen doorbreken, misschien omdat je nu zelf een gezin hebt, dan is een familieopstelling geen slecht idee.
Daisy is de trotse moeder van een dochter, maar toen haar relatie strandde, kwam ook haar hoop op een groot gezin in gevaar. Om verlost te zijn van de tijdsdruk liet Daisy haar eicellen invriezen. “Ik hield het stil, want ik was bang voor negatieve reacties.”
Dat je partner zich af en toe ontpopt als een totaal onverantwoorde opvoeder is al irritant, maar dat ie jouw bezwaren niet serieus neemt, slaat werkelijk alles.