Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: Marleen (30) vraagt zich af hoe ze haar 5-jarige zoontje kan vertellen waarom ze vegetariër is.
Lees verder onder de advertentie
Marleen (30): “Toen we ons zoontje Max kregen, kwamen mijn vriend en ik voor een dilemma te staan: gaan we hem wel vlees laten eten of niet? Ik ben namelijk al tien jaar vegetariër, maar mijn vriend eet wel vlees. Samen hebben we de keuze gemaakt om Max gewoon vlees te laten eten. Zodra hij oud genoeg is, kan hij zelf bepalen of hij daarmee wil stoppen, dachten we. Inmiddels is hij 5 jaar en eet hij vlees, maar ook regelmatig een vleesvervanger. Hij merkt het verschil niet.
Lees verder onder de advertentie
Waarom eet mama geen vlees?
Het probleem waar ik nu tegenaan loop, is dat Max me vraagt waarom ik geen vlees wil eten. Zo waren we laatst in een pretpark, waar mijn vriend een hamburger nam en terloops ter sprake kwam dat ‘mama dat niet mag’. ‘Waarom niet?’, vroeg hij. ‘Omdat mama geen vlees eet’, zei zijn vader. Toen kwam natuurlijk weer dezelfde vraag: ‘Waarom niet?’
Lees verder onder de advertentie
Dilemma
De echte reden is het dierenleed. Ik vind het afschuwelijk hoe dieren mishandeld worden in de slachthuizen. Maar hoe vertel je dat aan een kind van 5? Ik wil hem geen onzinverhaal verkopen, maar juist het eerlijke verhaal vertellen, zodat hij zelf kan kiezen of hij nog vlees wil blijven eten. Hij is alleen gek op alle lieve boerderijdiertjes en ik ben bang dat het hem verdriet doet als hij hoort dat er dieren worden doodgemaakt voor vleesconsumptie. Is dit wel iets waar je een 5-jarige mee kunt belasten? Ik ben heel benieuwd hoe andere vegetarische ouders dit aanpakken.”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.