Dilemma: ‘De vroege wekker van mijn man maakt onze baby wakker’

23.08.2024 09:00
Wekker - Wintertijd kinderen Foto: Pexels

Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: Dani (29) loopt iedere ochtend tegen een probleem aan en is op zoek naar geniale tips van andere moeders.

Dani (29): “Sinds zes maanden ben ik moeder van ons eerste kindje, een dochter. Ze slaapt nog bij ons op de kamer, omdat ze minstens twee keer per nacht borstvoeding krijgt.

Vroege wekker

Mijn vriend werkt in de bloemensector. Daar starten de werkdagen vroeg. Zijn wekker gaat dan ook iedere ochtend om 5:00 uur. Voor mij niet zo’n probleem, want ik draai me zo weer om. Helaas wordt ons dochtertje hier sinds kort wel iedere ochtend wakker van. Ze is dan zo klaarwakker dat ze niet meer in slaap valt en ik ook op moet staan.

Zielig en irritant

In het weekend, als de wekker van mijn vriend niet gaat, wordt ze meestal tussen 7:00 en 8:00 uur wakker. Ze slaapt dan keurig het klokje rond. Hierdoor denk ik te weten dat ze eigenlijk meer slaap nodig heeft dan de uurtjes die ze krijgt als ze om 5:00 uur gewekt wordt. Daarnaast vind ik het ook gewoon zielig voor haar, dat ze zo wakker schrikt, en irritant voor mij, want ik zit er helemaal niet op te wachten om mijn dag zo vroeg te beginnen. Alle gebroken nachten van het afgelopen half jaar wegen al zwaar genoeg.

Schel geluid

Mijn vriend gebruikt de wekker op zijn telefoon en heeft ook nog eens een heel schel geluid ingesteld. We hebben al eens zachtere, subtielere deuntjes geprobeerd, maar het probleem is dat mijn vriend nogal snel door dit soort geluiden heen slaapt. Hij heeft echt een hard geluid nodig om uit zijn slaap gehaald te worden.

Slaapbank

We hebben een slaapbank in de babykamer en ook daar heeft mijn vriend al eens een nachtje doorgebracht. Hier liepen we tegen hetzelfde probleem aan, de babykamer is namelijk naast onze slaapkamer. Onze dochter hoort zijn wekker dan nog steeds.

Geniale tips gevraagd

Ik vraag me af hoe andere ouders dit doen. Ik neem aan dat meer mensen tegen dit probleem aan lopen, aangezien het heel gebruikelijk is om een wekker te zetten voor een werkdag. Er moeten ouders zijn die hier geniale tips voor hebben, maar ik als first time parent ken deze nog niet.”

Meepraten? Dat kan via onze Facebookpagina!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.