Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: Nina (33) twijfelt of ze de plastic broodtrommels en drinkbekers van haar twee zoontjes moet vervangen door RVS varianten.
Lees verder onder de advertentie
Nina (33): ‘Steeds meer kinderen in de klas van Charlie (4) en Bobby (6) komen op school met een RVS beker en broodtrommel. Ik snap dat wel. Je leest steeds vaker over BPA, weekmakers en de schadelijke stoffen die vrij kunnen komen gevaarlijk zijn voor kleine kinderen.
Lees verder onder de advertentie
Ik wil niet dat mijn zoontjes slechte stoffen binnen krijgen en daarom de plastic broodtrommels en bekers vervangen door RVS, maar mijn vriend vindt mij overdreven.
Volgens hem is er in Nederland strenge wet- en regelgeving waarin is vastgelegd dat er geen grote hoeveelheden schadelijke stoffen in plastic mag zitten. Dat kleine hoeveelheden BPA schadelijk zouden zijn, dat is volgens hem niet wetenschappelijk bewezen. Ook kun je volgens mijn vriend dan niks meer eten of voorverpakt voedsel kopen, omdat BPA in heel veel producten zit.
Lees verder onder de advertentie
Marketing truc
Hij vindt het een marketing-truc om meer spullen te kopen en meer RVS-broodtrommels te verkopen. Deze zijn een stuk duurder dan de plastic varianten. Het kost zo 100 euro om alles te vervangen. Hij vindt dat er wordt ingespeeld op de onzekere, tere moederzieltjes, die bang zijn dat ze hun kroost vergiftigen. Terwijl het gaat om zulke lage BPA-gehaltes die zijn compleet verwaarloosbaar volgens hem.
Lees verder onder de advertentie
Saaie RVS broodtrommel
Mijn kinderen staan ook al niet te springen om over te stappen naar RVS broodtrommels. Ze hebben nu een Paw- Patrol broodtrommel, en de RVS-varianten zijn er met een stuk minder leuke printjes, kleurtjes en bekende figuren erop. Die zijn er eigenlijk gewoon bijna niet. De meeste zijn gewoon saai grijs.
Lees verder onder de advertentie
Dilemma
Toch blijft het maar aan me knagen. Valt het nou mee met hoe schadelijk die kleine hoeveelheid chemische stoffen zijn of maak ik mezelf gek in mijn hoofd? En draaf ik door in mijn perfectionisme en mijn kinderen overal tegen te beschermen? Het liefst wil ik de broodtrommels en bekers vandaag allemaal nog vervangen, maar ik wil het wel in overleg doen met mijn vriend.
Lees verder onder de advertentie
Ik ben benieuwd wat doen andere ouders doen. Laten jullie je meeslepen door de RVS-hype? Vervang je de spullen als een plastic broodtrommel kapot gaat? Of bij voorzorg al het plastic de deur uit? Of is het onzin en zijn de gevaren uit zijn verband getrokken?
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Iedere ouder wil de eerste verjaardag van hun kind speciaal maken. Maar wat begon als een bescheiden feestje met familie en vrienden, eindigde voor Alaya in een groots evenement met een gastenlijst van honderd man, een ballonnenboog en een rekening waar ze liever niet te lang naar kijkt.