Rifka en haar man hebben ABC-seks: ‘De B van beffen was prettiger dan de A van anaal’

23.07.2024 06:00

Als je al vanaf je twaalfde bij elkaar bent, is het niet zo gek dat je seksleven wat ingedut is. Daarom riep Rifka ABC-seks in het leven, waar zij en haar man steeds meer lol in kregen.

Rifka (39), getrouwd met Valentijn (40), moeder van Beau (10), Anna (8) en Milou (5) en Jean (3): “ABC-daten. Op TikTok ging het helemaal viraal, als een manier om je afspraakjes avontuurlijk te maken. Het resultaat is dat je bijvoorbeeld de ene keer naar Artis gaat, de volgende keer bowlen en dan weer naar het circus. Ik zag het een paar keer voorbij komen en vond het echt iets voor mijn man Valentijn en mij, maar dan als tool om de spanning terug te krijgen in ons huwelijk. Wij hebben het idee alleen iets aangepast en de letters mee naar de slaapkamer genomen. Voor ons is het alfabet nu een handleiding om ons ietwat ingedutte seksleven op gang te brengen met nieuwe standjes, spelletjes en speeltjes.

Mijn enige bedpartner

Valentijn en ik zijn al een leven lang samen. Hij was mijn buurjongen en de beste vriend van mijn broer. We zoenden toen we twaalf waren, tongden met vijftien en hij ontmaagde me op mijn zestiende verjaardag. Valentijn is daardoor mijn allereerste en énige bedpartner. Ik heb geen vergelijking met anderen, maar ik denk dat hij een prima minnaar is. Hij is niet egoïstisch en vindt het belangrijk dat ook ik een orgasme krijg. Alleen is de spanning er na al die jaren wel af. 

Geen heilig vuur

In onze slaapkamer brandde al heel lang geen heilig vuur meer. Niet zo gek, de afgelopen tien jaar was mijn lijf van de kinderen. Ik was óf zwanger óf ik gaf borstvoeding. In bed lag er meestal een baby naast ons of een kind dat eng had gedroomd of weigerde te slapen. Weinig momenten om uitgebreid de tijd voor elkaar te nemen. We hielden het maar op zoenen, een beetje stiekem handwerk en af en toe een quickie samen onder de douche als het spul sliep of voor de tv zat. Uitgebreide sex kwam wel weer als de kinderen ouder waren, zeiden we vaak. Ons huwelijk is zonder ook prima. Valentijn is een superlieve levenspartner die me overal bij helpt. Hij is de meest grappige en betrokken papa voor Beau, Anna, Milou en Jean die er is en we zijn een echt team. 

Seksuele sleur

Onze jongste Jean is echt ons laatste kind. Hem heb ik tot vorig jaar zomer gevoed en na zijn geboorte heb ik me meteen laten steriliseren, dus mijn buik en borsten zijn nu weer helemaal van mij. Er mag weer mee gespeeld worden. Ook in de slaapkamer is het minder druk geworden. Jean ligt in zijn eigen ledikant. Incidenteel komt er ’s nachts nog een ziek kind in ons bed, maar Valentijn en ik kunnen in principe elke avond lepeltje lepeltje liggen en de vluggertjes in bed doen, in plaats van onder de douche. 

Toch was het lastig de seksuele sleur te doorbreken en de stap te nemen naar weer een wat wilder seksleven. Ik wilde best onder de dekens met het licht uit seksen, maar had als mama-van-vier moeite de rol van sekspoes weer op me te nemen. Om de boel op te spicen, bedacht ik toen dat we de ABC-challenge gingen doen. En dan niet qua dates buiten de deur – 26 keer een oppas zoeken voor vier kinderen werd een duur grapje. Ook niet de hoogtijdagenseks, zoals ze in Engeland de sex noemen die je alleen hebt op speciale gelegenheden als verjaardagen en kerst. Maar om het alfabet af te gaan en daarbij standjes en vormen van sex te verzinnen.

ABC

We begonnen direct met een hele heftige. Anaal: voor ons eigenlijk een no-go. Ik stelde nog voor om iets te doen met aardbeien en slagroom of acrobatiek op het aanrecht, maar we wilden ook niet flauw doen. Immers, wie A zegt… Was een kwestie van een hele hoop glijmiddel en wat voorzichtig voelen en proberen bij allebei. Best grappig voor een keer, geen blijvertje. 

De B van beffen vond ik persoonlijk een stuk prettiger. Orale sex deden we wel vaker, maar nu deden we als extra tintje dat alleen ik dan mocht komen. Valentijn kwam dan wel weer bij de P aan de beurt. Daarna volgden onder meer doggy style, gingen we op zoek naar de G-spot, kochten we een male-masturbator voor hem en een Satisfyer voor mij en prikkelden elkaar met zweepjes en duo-vibrators. We kochten zelfs lustopwekkende pillen, niet omdat Valentijn het nodig heeft, maar gewoon grappig om een keer uit te proberen. Voor de zekerheid gebruikten we die, tijdens een weekendje weg in een hotel, terwijl mijn schoonouders thuis oppasten. Dat was maar goed ook, want Valentijn wist van geen stoppen en kon de hele nacht door.

“‘De B van beffen was prettiger dan de A van anaal”

Kek strak pakje

In amper drie maanden tijd hadden we de hele lijst afgevinkt. Sommige standjes of speeltjes waren zo klaar, anderen vroegen om een langer spel. Steeds vaker associeerden we erop los met de letters en combineerden die met elkaar. Dan werd de C: catsuit, standje cowgirl en cockring. Dus ik in een kek, strak pakje bovenop, met mijn benen net onder de armen van Valentijn en hij droeg ondertussen een trillende ring. Of werd het kinky sex met klemmen en kaarsen die olie drupten.

De meeste lol hadden we bij het ‘vergaderen’ over het woord dat het best paste bij de letter en wie wat moest doen om deze te behalen. Ik breidde onze speeltjesverzameling uit en zat regelmatig afbeeldingen te googelen uit de Kamasutra. Op een gegeven moment hadden we het alfabet al lang niet meer nodig, maar werd het een soort grapje. Dan fluisterde Valentijn me ’s morgens al in mijn oor dat hij me stoute appjes zou sturen of op EasyToys op onderzoek ging voor de volgende letter. 

“‘Ik zat regelmatig afbeeldingen te googelen uit de Kamasutra”

Tellen voor twee

Ik kan ons spel aan iedereen aanraden. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de sleur is doorbroken. Valentijn en ik doen het vaker dan voorheen. Ik schat het in op 2,5 keer per week. Een half voor de keer dat we toch weer teruggrijpen tot even snel onder de douche of voordat de kinderen wakker worden. De andere twee tellen voor onze uitgebreide vrijpartijen.”

Dit artikel is gepubliceerd in de nieuwste Kek Mama special:

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.