Ideaal als de zon schijnt: een picknick met je kinderen. Deze frisse salades zijn makkelijk te maken, kun je handig meenemen in een bakje en smaken verrukkelijk.
Lees verder onder de advertentie
Frisse pastasalade met kwarkdressing
Ingrediënten * 1 bosje basilicum (alleen de blaadjes) * 250 g tomaten (in stukjes) * 500 g penne * 1 ui (in ringen) * 2 el citroenmayonaise * 150 g kwark * 300 g gorgonzola * 0,5 komkommer (In halve plakjes) * 3 eieren (hardgekookt in plakjes)
Lees verder onder de advertentie
Bereiding Kook de penne beetgaar. Rooster in een de pijnboompitten in koekenpan zonder boter of olijfolie goudbruin en schud ze op een bord. Doe de pasta in een vergiet en spoel de pasta af onder stromend, koud water. Verdeel de penne met de komkommer, ui, kerstomaatjes en plakjes ei over 4 borden. Roer de kwark los met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Lepel de kwarkdressing over de pastasalade. Bestrooi met de pijnboompitten en basilicumblaadjes.
Bereiding Neem 3 stronkjes witlof, halveer ze en verwijder het bittere hart onderaan met een scherp mes. Spoel de blaadjes en laat ze uitlekken. Snijd 1 stengel bleekselderij (zonder de blaadjes) in fijne boogjes. Snijd 2 appels in plakjes. Besprenkel de plakjes met citroensap verdund met wat water, zodat ze minder snel verkleuren. Hak een handvol walnoten grof. Meng 10 eetlepels olie met 4 eetlepels azijn, roer er 1 dl magere yoghurt door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de witlofblaadjes en appelplakjes over 4 borden. Strooi de selderijboogjes en walnoten erover, werk het daarna af met de yoghurtvinaigrette.
Ingrediënten * 125 g spekblokjes * 1 rode ui (in halve ringen) * 1 mango (in blokjes) * honing-mosterd dressing * 100 g zachte geitenkaas * 200 g sperziebonen * 50 g walnoten * 2 kipfilets * 3 el olijfolie *75 g jonge bladsla
Lees verder onder de advertentie
Bereiding Verhit een grillpan of steek de barbecue aan. Besmeer de kipfilets met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilets in ca. 12 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 minuten beetgaar. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Bak de spekblokjes knapperig uit. Snijd de kipfilet in plakjes. Verdeel de sla, de bonen, de kipfilet en de ui over 4 borden. Besprenkel met de dressing. Maak de salades af met de geitenkaas, de mango, de spekblokjes en de walnoten.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.