Ideaal als de zon schijnt: een picknick met je kinderen. Deze frisse salades zijn makkelijk te maken, kun je handig meenemen in een bakje en smaken verrukkelijk.
Lees verder onder de advertentie
Frisse pastasalade met kwarkdressing
Ingrediënten * 1 bosje basilicum (alleen de blaadjes) * 250 g tomaten (in stukjes) * 500 g penne * 1 ui (in ringen) * 2 el citroenmayonaise * 150 g kwark * 300 g gorgonzola * 0,5 komkommer (In halve plakjes) * 3 eieren (hardgekookt in plakjes)
Bereiding Kook de penne beetgaar. Rooster in een de pijnboompitten in koekenpan zonder boter of olijfolie goudbruin en schud ze op een bord. Doe de pasta in een vergiet en spoel de pasta af onder stromend, koud water. Verdeel de penne met de komkommer, ui, kerstomaatjes en plakjes ei over 4 borden. Roer de kwark los met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Lepel de kwarkdressing over de pastasalade. Bestrooi met de pijnboompitten en basilicumblaadjes.
Bereiding Neem 3 stronkjes witlof, halveer ze en verwijder het bittere hart onderaan met een scherp mes. Spoel de blaadjes en laat ze uitlekken. Snijd 1 stengel bleekselderij (zonder de blaadjes) in fijne boogjes. Snijd 2 appels in plakjes. Besprenkel de plakjes met citroensap verdund met wat water, zodat ze minder snel verkleuren. Hak een handvol walnoten grof. Meng 10 eetlepels olie met 4 eetlepels azijn, roer er 1 dl magere yoghurt door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de witlofblaadjes en appelplakjes over 4 borden. Strooi de selderijboogjes en walnoten erover, werk het daarna af met de yoghurtvinaigrette.
Ingrediënten * 125 g spekblokjes * 1 rode ui (in halve ringen) * 1 mango (in blokjes) * honing-mosterd dressing * 100 g zachte geitenkaas * 200 g sperziebonen * 50 g walnoten * 2 kipfilets * 3 el olijfolie *75 g jonge bladsla
Bereiding Verhit een grillpan of steek de barbecue aan. Besmeer de kipfilets met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilets in ca. 12 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 minuten beetgaar. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Bak de spekblokjes knapperig uit. Snijd de kipfilet in plakjes. Verdeel de sla, de bonen, de kipfilet en de ui over 4 borden. Besprenkel met de dressing. Maak de salades af met de geitenkaas, de mango, de spekblokjes en de walnoten.
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag
Beschonken gebeurt er natuurlijk weleens iets wat je achteraf misschien beter niet had kunnen doen. Zo had Juna na een avond stappen seks met een jongen, die daarna de broer bleek te zijn van de jongen waarmee ze aan het daten was.