Elsa: ‘Ik schrok me kapot toen ik via de babyfoon zag wat de oppas deed’
De oppas in de gaten houden via de babyfoon, je kunt het eigenlijk niet maken. Toch deed Elsa het, en daar is ze achteraf gezien heel dankbaar voor.
Het aspergeseizoen is weer geopend en we zijn er maar wat blij om. Deze heerlijke groente kun je goed combineren en smaakt verrukkelijk. En dan zijn er nóg 5 redenen waarom je absoluut aan de asperges moet.
Waar groene asperges het hele jaar verkrijgbaar zijn, liggen de witte asperges vaak rond half april in de winkel.
We eten ze op de klassieke manier (met ham, ei en een verrukkelijk botersausje) maar net zo lief gegrild door de pasta of simpelweg als bijgerecht bij de avondmaaltijd. Asperges zijn altijd goed
Van gekookte witte asperges met botersaus, gegrilde groene asperges in een wokgerecht tot aan een heldere aspergesoep: op culinair gebied kun je alle kanten op met de asperge.
Beeld: CookLoveShare
Buiten het seizoen kunnen ze aan de dure kant zijn, maar je koopt ze nu voor een zacht prijsje.
Asperges bevatten de stof asparagine. Een stof die bijvoorbeeld positief werkt bij vermoeidheid, een lage bloeddruk en hartkloppingen. Daarnaast werkt asperge bloedzuiverend reinigen ze je nieren. Bovendien zit ‘ie ook vol mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer, mangaan, zink, fluor en koper.
>> Bekijk hier het verschil tussen witte, groene en paarse asperges