Hartstikke fijn hoor, Kerstmis, maar echt ‘ontspannen’ zijn die boodschappen en het in elkaar draaien van het kerstmenu nou ook weer niet. Daarom doen we het vanaf nu gewoon anders.
Lees verder onder de advertentie
1. Kies je menu
Als je nog geen idee hebt wat je met Kerstmis gaat koken, moet je echt even door de Kek Mama Weekmenu’s scrollen. Stuk voor stuk verrukkelijke gerechten die je zo in elkaar draait en, heel belangrijk, die je kinderen ook lekker vinden.
Lees verder onder de advertentie
2. Hou het simpel
Willen we allemaal wel: koken à la Nigella Lawson. Alleen is Kerstmis misschien niet hét moment om voor dertig man een zesgangendiner klaar te maken met ingrediënten waarvan je het bestaan tot nu toe niet had vermoed. Maak het jezelf makkelijk en kies iets wat je al tig keer hebt gemaakt, aangezien een goeie pasta bolo echt een beter idee is dan een mislukte kwartel-vijgen-eekhoorntjesbrood-ragout. Ander idee: maak een dag van tevoren een ovenschotel, die je alleen nog maar hoeft op te warmen.
Lees verder onder de advertentie
3. Wat handig
De kokendwaterkraan van Quooker vonden we al hartstikke handig. En nu is er de gloednieuwe Quooker FLEX, een kokendwaterkraan met soepele uittrekslang voor warm en koud water. Maakt het wassen van groenten en het schoonspoelen van borden stukken makkelijker. En het scheelt je zo weer een kwartier, want je hoeft niet te wachten tot je pan met water kookt. Veilig is-ie ook: dankzij de kokendwater-stop kan de kraan geen kokend water geven als de uittrekslang uitgetrokken is. Bovendien heeft de FLEX een kindveilige bedieningsknop.
Lees verder onder de advertentie
4. Wel zo makkelijk
Oke, je moet de rest van de week je woonkamer luchten, maar niets makkelijker dan gourmetten tijdens kerst. Kan iedereen mooi z’n eigen biefstukje bakken en hoef jij niet te klooien met verschillende gerechten die tegelijkertijd klaar moeten zijn. Ook echt een hit bij kinderen.
Lees verder onder de advertentie
5. Geen probleem
Lekker dan: sta je uren te ploeteren op je bladerdeegtaartjes, branden de randjes aan in de oven. Of je dacht dat je goed had gerekend, maar hebt maar voor zes personen soep gemaakt in plaats van voor de vijftien man aan tafel. Stress? Mwah, ze zullen niet van de honger omkomen als je de soep tot amuse bestempelt en in kleine kopjes serveert en ook niet als je de bladerdeegtaart in kleine stukjes snijdt en op een schaal legt. Fingerfood, hartstikke hip. Met een beetje creativiteit ben je de kookstress zo de baas.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.