![sterrenbeelden koppig](https://img.kekmama.nl/w480/h480/d480/scalefit/kekmama/2024/07/sterrenbeelden-koppig-scaled.jpg)
Kinderen met deze sterrenbeelden luisteren vrijwel nooit
Als ouder heb je vast wel eens het gevoel dat je woorden het ene oor in en het andere oor uit gaan bij je kind. Maar wist je dat de sterren misschien een handje meehelpen?
Ook als de sneeuw tot enkelhoogte in de tuin ligt, kan je prima barbecuen. Het enige wat je nodig hebt is een goed apparaat, voldoende licht, genoeg brandstof en natuurlijk een fijn stuk vlees.
Oh, en lees meteen onderstaande tips nog even door.
Zo’n weggooi-exemplaar van de supermarkt is gemaakt van dun materiaal en daardoor niet goed te gebruiken in de winter. Je kunt beter kiezen voor een keramische barbecue of een met dubbele wanden. Zo zorg je ervoor dat de koude wind geen invloed heeft op de temperatuur in de barbecue.
Om de barbecue zo snel mogelijk op de juiste warmte te krijgen, kun je ‘m het beste uit de wind plaatsen. Als je een gasbarbecue gebruikt, verklein je hierdoor ook het risico dat-ie wordt uitgeblazen. En een inkopper misschien, maar plaats de barbecue niet te dicht bij een houten schutting of tegen een muur met plastic regenpijp.
Lees ook
Een barbecue met kinderen: zo doe je dat veilig (en lekker) >
Van tuinfakkels tot waxinelichtjes en een lamp op je hoofd: het maakt niet uit waar je het licht vandaan haalt, als je maar goed zicht hebt op de barbecue.
Je moet een barbecue flink opstoken om de boel op temperatuur te krijgen ’s winters. Zorg daarom voor een extra zak houtskool. Ook het warm houden van een gasbarbecue kost extra propaangas, dus zorg dat de tank goed vol is en houd een extra tank achter de hand.
Dikke stukken vlees zijn lekker, maar hebben een langere bereidingstijd nodig. Handiger dus om ’s winters voor dunnere stukken te gaan – zo kun je lekker snel serveren en sta je niet te lang in de kou. Tip: zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is als je het op de winterbarbecue legt.
Bron: debarbecueboer.nl