Ook als de sneeuw tot enkelhoogte in de tuin ligt, kan je prima barbecuen. Het enige wat je nodig hebt is een goed apparaat, voldoende licht, genoeg brandstof en natuurlijk een fijn stuk vlees.
Lees verder onder de advertentie
Oh, en lees meteen onderstaande tips nog even door.
Welke barbecue?
Zo’n weggooi-exemplaar van de supermarkt is gemaakt van dun materiaal en daardoor niet goed te gebruiken in de winter. Je kunt beter kiezen voor een keramische barbecue of een met dubbele wanden. Zo zorg je ervoor dat de koude wind geen invloed heeft op de temperatuur in de barbecue.
Lees verder onder de advertentie
Waar moet-ie staan?
Om de barbecue zo snel mogelijk op de juiste warmte te krijgen, kun je ‘m het beste uit de wind plaatsen. Als je een gasbarbecue gebruikt, verklein je hierdoor ook het risico dat-ie wordt uitgeblazen. En een inkopper misschien, maar plaats de barbecue niet te dicht bij een houten schutting of tegen een muur met plastic regenpijp.
Van tuinfakkels tot waxinelichtjes en een lamp op je hoofd: het maakt niet uit waar je het licht vandaan haalt, als je maar goed zicht hebt op de barbecue.
En genoeg brandstof?
Je moet een barbecue flink opstoken om de boel op temperatuur te krijgen ’s winters. Zorg daarom voor een extra zak houtskool. Ook het warm houden van een gasbarbecue kost extra propaangas, dus zorg dat de tank goed vol is en houd een extra tank achter de hand.
Lees verder onder de advertentie
Welk vlees gebruik je?
Dikke stukken vlees zijn lekker, maar hebben een langere bereidingstijd nodig. Handiger dus om ’s winters voor dunnere stukken te gaan – zo kun je lekker snel serveren en sta je niet te lang in de kou. Tip: zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is als je het op de winterbarbecue legt.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.