Ook als de sneeuw tot enkelhoogte in de tuin ligt, kan je prima barbecuen. Het enige wat je nodig hebt is een goed apparaat, voldoende licht, genoeg brandstof en natuurlijk een fijn stuk vlees.
Lees verder onder de advertentie
Oh, en lees meteen onderstaande tips nog even door.
Welke barbecue?
Zo’n weggooi-exemplaar van de supermarkt is gemaakt van dun materiaal en daardoor niet goed te gebruiken in de winter. Je kunt beter kiezen voor een keramische barbecue of een met dubbele wanden. Zo zorg je ervoor dat de koude wind geen invloed heeft op de temperatuur in de barbecue.
Waar moet-ie staan?
Om de barbecue zo snel mogelijk op de juiste warmte te krijgen, kun je ‘m het beste uit de wind plaatsen. Als je een gasbarbecue gebruikt, verklein je hierdoor ook het risico dat-ie wordt uitgeblazen. En een inkopper misschien, maar plaats de barbecue niet te dicht bij een houten schutting of tegen een muur met plastic regenpijp.
Van tuinfakkels tot waxinelichtjes en een lamp op je hoofd: het maakt niet uit waar je het licht vandaan haalt, als je maar goed zicht hebt op de barbecue.
En genoeg brandstof?
Je moet een barbecue flink opstoken om de boel op temperatuur te krijgen ’s winters. Zorg daarom voor een extra zak houtskool. Ook het warm houden van een gasbarbecue kost extra propaangas, dus zorg dat de tank goed vol is en houd een extra tank achter de hand.
Welk vlees gebruik je?
Dikke stukken vlees zijn lekker, maar hebben een langere bereidingstijd nodig. Handiger dus om ’s winters voor dunnere stukken te gaan – zo kun je lekker snel serveren en sta je niet te lang in de kou. Tip: zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is als je het op de winterbarbecue legt.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.