Eerste kerstdiner op school: ‘Een halfuur later belde zijn juf’
Het is spannend, zo’n eerste kerstdiner op school. En dan kan je kleine in al z’n enthousiasme de festiviteiten íets te ver door trekken.
Zó gemaakt en nog eens lekker ook. Voor Kek Mama’s Marieke Wolthers is deze Pasta Bolognese ovenschotel het ideale recept voor de drukke maandagavond.
Marieke: ‘Ik ben gezegend met een man die kookt, maar vandaag is hij buiten de deur voor werk en moet ik zelf een maaltijd in elkaar flansen. Veel tijd heb ik niet. Zoon Sil (13) moet vanavond naar hockeytraining en Jelte (9) heeft straks gitaarles. De Chinees om de hoek waar ik vaste klant ben lonkt, maar ik schotel ze liever iets gezonders voor. Met veel groente graag.’
‘Deze Pasta Bolognese ovenschotel is een schot in de roos en ik sta er maar tien minuten(!) voor in de keuken. Ik bak een grote zak voorgesneden Italiaanse roerbakgroenten, kook de pasta al dente en gebruik Heinz [Seriously] Good Pastasaus Bolognese. Een smakelijke bolognesesaus zonder allerlei toevoegingen die smaakt alsof ik er zelf uren voor in de keuken heb gestaan. Ook fijn: de saus met 100% rundergehakt hecht zich goed aan de pasta, bij penne een must. Ik bestrooi de ovenschotel met wat kaas en mozzarella en schuif hem voor twintig minuten in de oven. Handig: in de tussentijd kan ik én de tafel dekken én Sil helpen met z’n huiswerk. Binnen 30 minuten staat er een voedzame en door de jongens goedgekeurde ovenschotel (“Dit is serieus lekker mam”) op tafel en kunnen we rustig samen eten voordat we allemaal weer het huis uitrennen.’
Voor 3 tot 4 personen
Duur: 10 minuten voorbereiding, 20 minuten in de oven
Ingrediënten:
– 1 pot Heinz [Seriously] Good Pastasaus Bolognese
– (spelt)Penne (250 gram)
– Italiaanse roerbakgroenten (400 gram, voorgesneden)
– 1 bol mozzarella
– hand geraspte kaas
– Italiaanse kruiden ( vers of gedroogd)
– cherrytomaten on the side
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Kook de pasta al dente, het gaart nog door in de oven. Roerbakgroenten opbakken samen met de Italiaanse kruiden (bewaar wat kruiden als garnering) totdat deze gaar, maar nog knapperig zijn. Roer de groenten door de pasta, schep in de ovenschaal en schenk de Heinz [Seriously] Good Pastasaus Bolognese erover. Snijd de mozzarella in plakjes als topping en strooi er nog een handje geraspte kaas over. Twintig minuten in de oven en buon appetito!
Voor alle 7 Heinz [Seriously] Good Pastasauzen is alleen gebruik gemaakt van de beste en lekkerste ingrediënten. Zo bevat Heinz [Seriously] Good Pastasaus Bolognese 100% rundvlees van hoge kwaliteit en in elke pot zitten 7* zongerijpte tomaten. Fijn: alle pastasauzen zijn vrij van kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen. Klik hier voor meer serieus lekkere en snelle recepten met de pastasauzen van Heinz.
*Berekend op basis van een gemiddeld gewicht van 80 gram per tomaat
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >