Wie zichzelf eens culinair wil verwennen, schuift aan tafel bij een sterrenrestaurant. En nee, je hoeft niet bang te zijn dat je pinpas dat niet trekt, want er zijn genoeg betaalbare sterrenrestaurants. Kijk maar naar dit overzicht.
Lees verder onder de advertentie
Wat is een Michelinster?
Ieder jaar verschijnen de Rode Gidsen van Michelin. Hierin staan hotels en restaurants die een Michelinster hebben bemachtigd. De eerste gids kwam uit in 1926 (voor de gehele Benelux) en in Nederland werd voor het eerst in 1957 een ster uitgedeeld. Tegenwoordig staan er ruim 100 restaurants in de lijst.
Als restaurant krijg je natuurlijk niet zomaar een ster. Inspecteurs komen anoniem langs en houden bij hun beoordeling rekening met vijf criteria: hoe is de kwaliteit van de producten, worden de kooktechnieken voldoende beheerst, is de persoonlijkheid van de chef te zien in de gerechten, hoe is de prijs-kwaliteitverhouding en zijn de prestaties constant?
Een restaurant kan 1, 2 of 3 sterren krijgen. Bij één gaat het om een uitstekende keuken in zijn categorie, bij twee sterren is het een verfijnde keuken waar je een omweg voor maakt en bij drie sterren is de keuken uitzonderlijk en een (aparte) reis waard. Veel chefs zien het ontvangen van een Michelinster als een waardering voor hun werk.
Lees verder onder de advertentie
Wat zijn de goedkoopste sterrenrestaurants?
Eten in een Michelin-restaurant hoeft niet meteen een aanslag te zijn op je portemonnee. Een aantal restaurants is heel betaalbaar. Een hiervan is Valuas in Venlo. Dit restaurant heeft al een ster sinds 2005 en je betaalt hier 16,50 euro per gerecht voor een driegangenmenu dat je zelf kan samenstellen.
Wil je culinair eten in Amsterdam, dan is Sinne een goede optie. Hier betaal je 45 euro voor een driegangenmenu. Vergelijkbaar in het noorden van het land is restaurant De Swarte Ruijter in Holten (60) in Overijssel.
Lees verder onder de advertentie
Let op: dit zijn de goedkoopste restaurants voor een totaalmenu. Kijk je naar de prijzen per gang, dan ben je het goedkoopst uit bij RON Gastrobar in Amsterdam. Je betaalt daar voor gerechten rond de 16 euro.
1 April is voor kinderen een feestdag op zich. Geintjes bedenken, mensen foppen en dan gierend van het lachen kijken of iemand erin trapt. Maar dit jaar liep het bij Keesje thuis nét even anders dan gepland. Of nou ja, misschien juist precies zoals gepland: een Tikkie voor iedereen!
Merel had nooit gedacht zó’n moeder te worden en vond thuisblijfmoeder eigenlijk een beetje een vies woord. En haar baan was toch ook best leuk? Maar toen ze weer ging werken na haar verlof, wist ze ineens helemaal niet meer wat er nou zo leuk aan was geweest.
Yolanthe Cabau is niet alleen een succesvolle actrice, presentatrice én Kek Mama columnist, maar vooral een liefdevolle moeder. Haar zoontje Xess Xava, die ze samen met ex-man Wesley Sneijder heeft, is haar grote trots. Maar zoals dat tegenwoordig helaas vaker gaat op sociale media, krijgt ook hij te maken met ongevraagde meningen en ongepaste opmerkingen.
Soms gebeuren dingen zo snel dat je niet weet wat je overkomt, en heb je achteraf spijt dat je het niet anders aangepakt hebt. Zo ook Gwen, die met haar zoon een nare aanvaring had met de jeugdarts.
Ouders in heel Nederland zitten met een plakkerig probleem: de vrolijke Smiles-stickers van Jumbo, die zouden moeten kunnen herplakken, zitten vast op de ramen. Kek Mama to the rescue!
Ouders door het hele land zitten met een onverwacht probleem: de vrolijke Smiles-stickers van Jumbo, bedoeld om herplakbaar te zijn, zitten muurvast op de ramen. Waar kinderen enthousiast aan het plakken sloegen, zitten ouders nu gefrustreerd te schrobben. Jumbo reageert.