Lekker! Bananenpannenkoekjes

Beeld: CookLoveShare Beeld: CookLoveShare
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 2 minuten

Lekker als vakantieverwenontbijt of feestelijke lunch: deze bananen-pannenkoekjes van CookLoveShare. Makkelijk te maken en leuk om samen met je kind te doen. Zijn je kinderen al wat ouder? Dan kun je ze hiermee prima zelf aan het werk zetten. Kun jij nog even blijven liggen.

Lees verder onder de advertentie

Wat heb je nodig?

  • 2 geprakte rijpe bananen
  • 230 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl suiker
  • zout
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 400 ml melk (naar keuze)
  • 30 g margarine (gesmolten)
  • Blue Band Vloeibaar met roombotersmaak (om in te bakken)
  • appelstroop (optioneel)
  • walnoten (optioneel)
  • 150 g ontbijtspek (plakjes, optioneel)

 

En wat doe je daar dan mee?

  1. Schep de bloem, het bakpoeder, de suiker en een mespunt zout in een kom en maak een kuiltje in het midden van de bloem.
     
  2. Klop de eieren los met de (karne)melk en gesmolten margarine en schenk het mengsel al kloppend door de bloem. Roer tot een glad beslag met de geprakte banaan.
     
  3. Verhit een grote koekenpan en smelt de vloeibare margarine in de pan. Schep soeplepels van het beslag in de pan en bak de  pannenkoekjes tot ze aan de bovenkant gaan bubbelen. Keer om en bak de andere kant. Bak zo 16 pannenkoekjes en houd ze warm.
     
  4. Serveer per persoon een stapeltje van 4 pannenkoekjes en schenk er naar wens stroop over.

    Tip: lekker met knapperig gebakken spek, gehakte walnoten en/of ahorn siroop.

 

Of kijk even dit handige ‘how to’-filmpje

 

Meest bekeken