We zagen haar al schitteren in programma’s als ‘Familiediner’, ‘Life4You’ en ‘Thuis op zondag’. En nu gaat Sandra Ysbrandy haar beste keukentrucs delen in video’s voor CookLoveShare.
Lees verder onder de advertentie
Geloof het of niet, maar Sandra – zelf moeder van 3 – moet soms ook echt even nadenken wat ze ’s avonds gaat even. Haar drie belangrijkste eisen: makkelijk, snel & gezond. En het liefst een beetje variatie in doodnormale gerechten. ”Als je een bal gehakt maakt, doe er dan een keer een eetlepel pindakaas doorheen. Of probeer eens een sjalotje met wat gehakte knoflook en blokjes verse tomaat door de gekookte sperziebonen.”
Lees verder onder de advertentie
Keukentips & trucs
Vanaf nu kunnen we net als Sandra leren koken, want op CookLoveShare.nl deelt ze haar tips in verschillende video’s. ”Wat ik het belangrijkste vind, is dat het tips en trucs zijn die het leven in de keuken makkelijker en leuker maken en die je elke dag kunt gebruiken. Neem bijvoorbeeld een stukje vis. Smaakt tien keer zo lekker als je het in een pan bakt op bakpapier, de vis wordt dan lekker sappig en krokant. Of doe wat bacon/ontbijtspek tussen twee vellen keukenpapier in de magnetron. Na dertig seconden heb je een knapperig stukje bacon of ontbijtspek.” En zo deelt Sandra nog wel meer tips die het leven even wat makkelijker maken.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Ouderschap is prachtig, maar soms ook doodvermoeiend. Gelukkig kunnen we leren van hoe ze het in Mozambique, Brazilië, Singapore en Maleisië aanpakken. Daar draait opvoeden minder om alles alleen doen en meer om samen dragen. En dat maakt het niet alleen lichter, maar ook leuker.