Gezond begin van het nieuwe jaar: een kop wortelsoep. De kokosmelk maakt ‘m heerlijk zacht en romig. Wat je over houdt, eet je de volgende dag gewoon als lunch.
Weer eens wat anders: Kaiserbroodjes gevuld met een eitje en chorizo. Een typisch ontbijtgerechtje, maar ook perfect voor een simpele avondmaaltijd. Wat bakjes met tomaat en komkommer erbij en klaar ben je. Zo maak je ze.
Schotels zijn lekker én übersimpel, want je laat de oven gewoon het werk doen. Als je wel klaar bent met al dat vlees na de feestdagen, is dit een fijne ovenschotel met vis. Zalm, kabeljauw en garnalen, voorzien van een sausje van pastinaak: klinkt niet alleen als een fijne combi, maar smaakt ook verrukkelijk.
Courgettes: je kunt er alle kanten mee op. Vul ze eens met rijst, paprika en knoflook zoals in dit recept en schuif ze in de oven. Nog geen half uur later kun je al aanschuiven.
Een salade is licht en dus perfect voor na de feestdagen. Deze variant is lekker winters door de zoete aardappel, maar de rucola geeft ‘m net dat beetje pit. En vergeet de stokbroodjes niet.
Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (14) en Phaedra (11). Iedere vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven.
Een leerkracht vertelt iedere week aan Kek Mama wat ze meemaakt. Deze keer: juf Esmee (28) van groep 3. Leerling Jamie vertelt uitgebreid over de operatie aan de piemel van haar vader.
Redacteur Melanie is getrouwd met Maurits, moeder van Saar (1), zwanger van haar tweede kindje en leeft in een georganiseerde chaos van luiers en dreumesdrama.
Hoera, de zon schijnt! Naast dat het belangrijk is dat je hier ultiem van geniet, bijvoorbeeld door je regelmatig op een terrasje te bevinden (gratis tip van ons), is het ook reuze belangrijk dat je jezelf en je kind goed insmeert.