Met deze frisse stamppot houd je geen restjes over

frisse stamppot recept
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 2 minuten

Nog restjes over van de gevulde puntpaprika’s met zoete aardappel? Binnen een handomdraai zet je deze lekkere stamppot variaties op tafel. Handig als je haast hebt.

Lees verder onder de advertentie

In het kader van ‘een kind kan de was doen’ zijn er nog twee variaties te maken met de restjes van de gevulde puntpaprika (recept). Met de zoete aardappel vulling maak je in een handomdraai een heerlijke stamppot.
 

Lees verder onder de advertentie

Vega variatie

Ingrediënten:

  • Zoete aardappel mengsel van gisteren
  • 180 gram (Gekruide) tempeh reepjes
  • 1 à 2 handen verse spinazie (afhankelijk van de grootte van de left over)
  • 1 el sojasaus
  • Verkruimelde feta naar smaak
  • Handje blanke amandelen, grof gehakt

Bereiding:

  1. Meng de tempeh met de sojasaus en laat minimaal 5 minuten staan.
     
  2. Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
     
  3. Verwarm vervolgens een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de tempeh in c.a. 7 minuten gaar. Schep regelmatig om.
     
  4. Warm het zoete aardappel mengsel van gisteren op in de magnetron of verwarm op laag vuur in een koekenpan.
     
  5. Meng de spinazie met de verwarmde stamppot en strooi hier de amandelen overheen en wat verse fetakaas.

Vlees/vis variatie

Ingrediënten:

  • Zoete aardappel mengsel van gisteren
  • Chipolata worstjes (2 per persoon)
  • 1 à 2 handen verse spinazie (afhankelijk van de grootte van de left over)
  • Handje blanke amandelen, grof gehakt
  • Verse fetakaas naar smaak
     

Bereiding:

  1. Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Bewaar de amandelen apart en gebruik de koekenpan om de worstjes te bakken.
     
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de worstjes om en om. Je kunt de worstjes na het bakken in stukjes snijden en door de stamppot mengen of de worstjes apart bij de stamppot eten.
     
  3. Warm het zoete aardappel mengsel van gisteren op in de magnetron of verwarm op laag vuur in een koekenpan.
     
  4. Meng de spinazie met de verwarmde stamppot, eventueel de worstjes, en strooi hier de amandelen over. Naar smaak bestrooi je het geheel met verse fetakaas.

Tip: Heb je nog wat van het zoete aardappel mengsel over? Doe hier (gegrilde) paprika reepjes doorheen, warm even op en serveer met een heerlijk pitabroodje! Klaar is je lunch!

 

Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.

 

 

Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.

Meest bekeken