Nog restjes over van de gevulde puntpaprika’s met zoete aardappel? Binnen een handomdraai zet je deze lekkere stamppot variaties op tafel. Handig als je haast hebt.
Lees verder onder de advertentie
In het kader van ‘een kind kan de was doen’ zijn er nog twee variaties te maken met de restjes van de gevulde puntpaprika (recept). Met de zoete aardappel vulling maak je in een handomdraai een heerlijke stamppot.
Lees verder onder de advertentie
Vega variatie
Ingrediënten:
Zoete aardappel mengsel van gisteren
180 gram (Gekruide) tempeh reepjes
1 à 2 handen verse spinazie (afhankelijk van de grootte van de left over)
1 el sojasaus
Verkruimelde feta naar smaak
Handje blanke amandelen, grof gehakt
Bereiding:
Meng de tempeh met de sojasaus en laat minimaal 5 minuten staan.
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
Verwarm vervolgens een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de tempeh in c.a. 7 minuten gaar. Schep regelmatig om.
Warm het zoete aardappel mengsel van gisteren op in de magnetron of verwarm op laag vuur in een koekenpan.
Meng de spinazie met de verwarmde stamppot en strooi hier de amandelen overheen en wat verse fetakaas.
Vlees/vis variatie
Ingrediënten:
Zoete aardappel mengsel van gisteren
Chipolata worstjes (2 per persoon)
1 à 2 handen verse spinazie (afhankelijk van de grootte van de left over)
Handje blanke amandelen, grof gehakt
Verse fetakaas naar smaak
Bereiding:
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Bewaar de amandelen apart en gebruik de koekenpan om de worstjes te bakken.
Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de worstjes om en om. Je kunt de worstjes na het bakken in stukjes snijden en door de stamppot mengen of de worstjes apart bij de stamppot eten.
Warm het zoete aardappel mengsel van gisteren op in de magnetron of verwarm op laag vuur in een koekenpan.
Meng de spinazie met de verwarmde stamppot, eventueel de worstjes, en strooi hier de amandelen over. Naar smaak bestrooi je het geheel met verse fetakaas.
Tip: Heb je nog wat van het zoete aardappel mengsel over? Doe hier (gegrilde) paprika reepjes doorheen, warm even op en serveer met een heerlijk pitabroodje! Klaar is je lunch!
Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.
Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.
Een kinderwens hebben is een verlangen dat diep van binnen kan branden. Maar wat als jouw wens zó groot is, dat je een grens overschrijdt? Anna (28) deelt haar verhaal over een beslissing die haar leven voorgoed veranderde – en waar ze nog steeds mee worstelt.
Als je de vieze was in de droger doet of tandpasta op je gezicht smeert, betekent dat niet dat je langzaam gek aan het worden bent. Het betekent dat je honderdduizend ballen tegelijk in de lucht houdt. Mag het dan alsjeblieft een keertje misgaan, ja?
Een onbegrijpelijk fenomeen. Zo noemt presentator en ondernemer Kaj Gorgels het vaderschap. In Switched-On de podcast vertelt hij meer over hoe hij de eerste maanden met zijn zoon beleefde en wat zijn allergrootste missie is als kersverse vader.
We hoeven het jullie niet te vertellen, maar het leven met kinderen is duur. En het wordt alleen nog maar duurder, want de vaste lasten gaan ook in 2025 weer flink omhoog.