Nog restjes over van de gevulde puntpaprika’s met zoete aardappel? Binnen een handomdraai zet je deze lekkere stamppot variaties op tafel. Handig als je haast hebt.
Lees verder onder de advertentie
In het kader van ‘een kind kan de was doen’ zijn er nog twee variaties te maken met de restjes van de gevulde puntpaprika (recept). Met de zoete aardappel vulling maak je in een handomdraai een heerlijke stamppot.
Lees verder onder de advertentie
Vega variatie
Ingrediënten:
Zoete aardappel mengsel van gisteren
180 gram (Gekruide) tempeh reepjes
1 à 2 handen verse spinazie (afhankelijk van de grootte van de left over)
1 el sojasaus
Verkruimelde feta naar smaak
Handje blanke amandelen, grof gehakt
Bereiding:
Meng de tempeh met de sojasaus en laat minimaal 5 minuten staan.
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
Verwarm vervolgens een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de tempeh in c.a. 7 minuten gaar. Schep regelmatig om.
Warm het zoete aardappel mengsel van gisteren op in de magnetron of verwarm op laag vuur in een koekenpan.
Meng de spinazie met de verwarmde stamppot en strooi hier de amandelen overheen en wat verse fetakaas.
Vlees/vis variatie
Ingrediënten:
Zoete aardappel mengsel van gisteren
Chipolata worstjes (2 per persoon)
1 à 2 handen verse spinazie (afhankelijk van de grootte van de left over)
Handje blanke amandelen, grof gehakt
Verse fetakaas naar smaak
Bereiding:
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Bewaar de amandelen apart en gebruik de koekenpan om de worstjes te bakken.
Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de worstjes om en om. Je kunt de worstjes na het bakken in stukjes snijden en door de stamppot mengen of de worstjes apart bij de stamppot eten.
Warm het zoete aardappel mengsel van gisteren op in de magnetron of verwarm op laag vuur in een koekenpan.
Meng de spinazie met de verwarmde stamppot, eventueel de worstjes, en strooi hier de amandelen over. Naar smaak bestrooi je het geheel met verse fetakaas.
Tip: Heb je nog wat van het zoete aardappel mengsel over? Doe hier (gegrilde) paprika reepjes doorheen, warm even op en serveer met een heerlijk pitabroodje! Klaar is je lunch!
Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.
Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (6) en Lilou (3). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.Kind beschermenSoms voel ik mij echt […]
Doe jij als moeder het meest in huis? Van de kinderen naar school brengen tot de boel netjes houden? En merk je dat je partner niet altijd even enthousiast is om de handen uit de mouwen te steken? Het ligt niet aan hem, het ligt aan de sterren. Mannen met deze sterrenbeelden zijn namelijk luie […]
Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: Nicole (30) vindt het belangrijk om bewust te consumeren, […]
Puberzoons, je kunt er vaak een boek over schrijven. Wat ze hebben uitgehaald hoor je natuurlijk pas achteraf. Of helemaal niet. Of midden in de nacht, zoals Paula. Die stond opeen op de spoedeisende hulp.
Een van de grootste vragen waar je je als ouders mee bezighoudt tijdens een scheiding: waar gaan de kinderen heen? Een trend die hierop inspeelt is birdnesting. Maar wat is birdnesting precies, wat zijn de voor- en nadelen en is het iets voor jou? Hier vind je alles over birdnesting op een rij.